Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 22 juli 2008 01:48 – Bron: Ajax Inside.nl

Vanavond om 19.30 uur staat de tweede oefenwedstrijd van Ajax op het programma. Zaterdag was hoofdklasser V.V. Noordwijk de tegenstander van de Amsterdammers en vandaag is eerste klasser CVV Germanicus uit Coevorden de opponent. Het team van trainer Marco van Basten kent een aantal wijzigingen in het elftal.

Zo zijn Maarten Stekelenburg en Klaas Jan Huntelaar teruggekeerd. Beide spelers hadden een week langer vakantie gekregen, in verband met hun deelname aan EURO 2008. Kersverse aanwinst Ismaïl Aissati tekende gisteren zijn contract en vertrok direct met de groep mee naar De Lutte, voor het traditionele trainingskamp. De negentien-jarige middenvelder zal waarschijnlijk zijn officiële debuut gaan maken.

Gabri en Miralem Sulejmani misten de wedstrijd tegen Noordwijk vanwege een blessure. Beide trainden vandaag weer mee met de groep, al kreeg Sulejmani af en toe nog wat rust. Zij zullen waarschijnlijk minimaal een helft meedoen. Ook Bruno Silva en Rasmus Lindgren misten de wedstrijd tegen de hoofdklasser uit de badplaats ook vanwege een blessure en zij trainden gisteren nog steeds apart. Over hun deelname aan de oefenwedstrijd wordt vanochtend tijdens de ochtendtraining beslist.

Urby Emanuelson, Kenneth Vermeer, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen doen sowieso niet mee tegen Germanicus. Het viertal is begonnen aan de voorbereidingen voor de Olympische Spelen in augustus. Zij missen de rest van de voorbereiding en sluiten pas aan het begin van de competitiestart weer bij de Amsterdamse club aan.

De wedstrijd begint om 19.30 uur en zal middels een livescore via deze website te volgen zijn. Houd de site dus in de gaten!  

Reageren op dit bericht