Voorbeschouwing: ‘Groepsfase goed beginnen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 15 september 2016 11:25 – Bron: Ajax.nl

1473931478

Ajax speelt donderdagavond haar eerste groepswedstrijd in de Europa League. In Griekenland is Panathinaikos de tegenstander. “Panathinaikos is op een bepaalde manier wel vergelijkbaar met PAOK. Ze kunnen ook met vijf verdedigers spelen. Maar elke omstandigheid is weer anders. Net als elke wedstrijd. Ook wat dat betreft vind ik dat we niet teveel naar anderen moeten kijken. We moeten vooral naar onszelf kijken”, aldus Peter Bosz in aanloop naar de wedstrijd.

Zowel Ajax als Panathinaikos zijn voormalig Europese grootmachten en nu misschien nog steeds gelijkwaardig aan elkaar. Bosz wil echter niet spreken over een favorietenrol voor één van beide ploegen. “Wie donderdag de favoriet is? Ik houd nooit zo van dergelijke bespiegelingen, zoiets zal in de wedstrijd blijken”, stelt de hoofdtrainer van Ajax die vooral van eigen kracht uit wil gaan. “We moeten een goede wedstrijd spelen. Het is belangrijk de groepsfase goed te beginnen. Ik uit naar de wedstrijd.”

Ajax begon het seizoen niet al te best, maar won haar laatste twee duels en hield daarin de nul. Bosz lijkt daarom geen reden te hebben om de opstelling te wijzigen. “Ik ben op zoek naar balans en vastigheid, maar het is ook afhankelijk van de fitheid van de spelers.” Hoewel Ajax een vrijwel geheel fitte selectie heeft, is Bertrand Traoré nog een een twijfelgeval. De spits werd zondag tegen Vitesse met hamstringklachten gewisseld. Verder ontbreekt alleen Tim Krul.

Panathinaikos – Ajax begint om 21:05 uur en wordt uitgezonden op zowel RTL7 als FOX Sports. Wij doen live verslag via ons Twitteraccount!

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks; Gudelj, Riedewald, Klaassen; Ziyech, Traoré (Dolberg) en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.