Voorbeschouwing: Harde wetten van het topvoetbal

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 15 oktober 2016 14:05 – Bron: Ajax.nl

1467968342

Ajax hervat zondag de competitie tegen ADO Den Haag na een interlandbreak. In de Hofstad wil Peter Bosz de reeks van acht overwinningen op rij voortzetten. “Als je naar de afgelopen acht duels kijkt, zie je dat we langzaam beter zijn gaan voetballen. We slagen er delen van wedstrijden in het publiek te vermaken en krijgen meer controle vanuit de balbezit-gedachte. Daarnaast hebben we vier keer op rij de nul gehouden. Het is nog niet zoals we het totaalplaatje zien, maar we maken zeker stappen.”

Het duel met de Hagenezen is de eerste in een reeks van zeven zware wedstrijden in drie weken tijd. Zo staan er na zondag uitwedstrijden op het programma tegen Celta de Vigo, Feyenoord en Kozakken Boys. Daarna volgen thuisduels tegen Excelsior en wederom Celta de Vigo, waarna de Amsterdammers op bezoek gaan bij AZ. Gelukkig voor Bosz heeft hij een brede selectie. “Natuurlijk probeer ik ook vooruit te kijken, vooral voor de planning van de trainingen voor de komende drie weken. Maar qua wedstrijd telt alleen de eerstvolgende. De kans is groot dat we alle jongens dit blok al nodig zullen hebben.”

De oefenmeester beschikt over een fitte selectie. Alleen Tim Krul ontbreekt nog. Hij zal dus wederom veel spelers moeten teleurstellen met een plek op de bank of tribune. “Natuurlijk zijn ze niet blij, maar dit zijn de harde wetten van topvoetbal. De enige reactie die ze kunnen geven is op het trainingsveld en in de minuten die ze zullen maken. Ik vind dat ze zich prima opstellen, dat roep ik gelukkig al een paar werken. Op de inzet heb ik helemaal niets aan te merken. Het niveau van de trainingen en van de andere jongens gaat daardoor ook omhoog.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Ziyech, Schöne, Klaassen; Traoré, Dolberg en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.