Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 29 oktober 2010 20:18 – Bron: Ajaxinside.nl

Na een midweekse speelronde moet Ajax zaterdagavond alweer op bezoek bij Heracles Almelo. Daar zal om 19.45 uur de twaalfde competitiewedstrijd worden gespeeld op het kunstgras in het Polman Stadion. Voor de Amsterdammers is het een belangrijke generale voor een belangrijk Champions League-duel van aanstaande dinsdag tegen AJ Auxerre. De arbiter van dienst is Ruud Bossen. Hij wordt geassisteerd door Angelo Boonman en Roger Geutjes. Jochem Kamphuis is de vierde official.

Evenals vorige week heeft Ajax haar voorbereiding niet kunstgras afgewerkt. “Er zijn spelers die daar gelijk last van krijgen. Ze kunnen beter last hebben na de wedstrijd dan een training, want anders kan ik ze niet opstellen”, legt Martin Jol uit die het kunstgras in Almelo kent. “Het is meer plastic, Heracles vindt het vast erg fijn spelen. Daar moeten we op anticiperen. We moeten niet te veel lopen met de bal aan de voet, want ballen springen soms zomaar weg en dan kan de tegenstander counteren.” De oefenmeester weet dat zijn ploeg geen gemakkelijke avond zal krijgen. “Heracles is thuis erg sterk en pakt veel punten. De laatste keer dat ze voor eigen publiek verloren was vorig seizoen tegen PSV.”

Zoals al enkele maanden kan Martin Jol geen beroep doen op de geblesseerden Kenneth Vermeer en Nicolás Lodeiro. Laatstgenoemde was bijna fit, maar raakte opnieuw geblesseerd aan zijn voet. Timothée Atouba is inmiddels wel weer wedstrijdfit, maar is zaterdag niet inzetbaar wegens een schorsing die hij opliep met Jong Ajax. Jol wil overigens dat Atouba eerst nog meer speelminuten maakt met Jong Ajax. Daarnaast heeft Demy de Zeeuw toch teveel last van een beenblessure. Zijn logische vervanger op het middenveld is Rasmus Lindgren, die afgelopen woensdag die plek ook al innam.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Ooijer, Vertonghen, Anita; Lindgren, De Jong, Enoh; Suárez, El Hamdaoui en Emanuelson.
 

Reageren op dit bericht