Voorbeschouwing: Jablonec een stugge ploeg

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 26 augustus 2015 22:30 – Bron: Ajax.nl

1354711044

Ajax speelt donderdagavond de return in de play-offs van de Europa League tegen FK Jablonec. De Amsterdammers verdedigen in Tsjechië een 1-0 zege die in eigen huis werd geboekt. Frank de Boer blikte woensdagavond vooruit op het duel en beseft het belang van doorgaan in Europa. “Dat is verschrikkelijk belangrijk voor het Nederlands voetbal en voor de talentvolle spelers. Zij leren van het spelen van wedstrijden tegen andere culturen. Daar word je beter van. Zij moeten in dat stramien blijven. Want als we dat niet kunnen dit jaar, staan ze een jaar stil in hun ontwikkeling.”

In het stadion van Jablonec kan het kolken. Het duel is uitverkocht, maar De Boer verwacht niet dat zijn spelers daar last van hebben. “De entourage is niet van invloed. Natuurlijk is het leuk om in grote stadions te spelen als het San Siro. Maar als dit stadion vol zit, is er ook heel veel sfeer. Van onderschatting is geen sprake en er zal ook niet minder spanning zijn bij de spelers door de entourage. We gaan ons eigen spel spelen, met druk vooruit. Zodat zij niet in hun spel komen.”

Van de Tsjechen verwacht De Boer een iets meer aanvallende instelling dan in Amsterdam. “Ik denk niet dat Jablonec vol op de aanval zal gaan spelen, maar dat zullen ze wellicht in de tweede helft wél gaan doen. Wij hebben in het thuisduel met Jablonec teveel kansen weggegeven en te weinig gecreëerd. Dat ging afgelopen weekend tegen NEC al beter. Die wedstrijd hebben we beter verdedigd en meer kansen gekregen. Jablonec is dan wel een stugge ploeg, maar als Ajax zijnde moeten we daarvan wel winnen. Dat is verschrikkelijk belangrijk.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Milik en Sinkgraven  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.