Voorbeschouwing: ‘Moeten snel schakelen’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 23 oktober 2015 16:07 – Bron: Ajax.nl

1438628472

Na de teleurstellende nederlaag tegen Fenerbahçe in de Europa League, staat zondag alweer de volgende wedstrijd op het programma voor Ajax. In Arnhem wacht de moeilijke wedstrijd tegen Vitesse. Frank de Boer weet dat de ploeg van Peter Bosz een tegenstander is om rekening mee te houden. ”Vitesse is een heel goede ploeg. Als je mentaal niet bent voorbereid, krijg je het heel lastig”, aldus De Boer vanuit Turkije. ”We zullen snel moeten schakelen.”

De Boer weet dat het op voorhand niet gemakkelijk wordt. ”Vitesse heeft veel talentvolle en vaardige jongens. Ook nu zijn er weer nieuwe spelers van Chelsea bij. Vitesse heeft meer kwaliteit dan vorig seizoen. Er zitten een paar hele leuke spelers bij. Je moet Vitesse geen tijd en ruimte geven. Dat zal voor ons cruciaal worden.”

Ondanks de korte voorbereiding klaagt De Boer niet. ”Ik ben niet bang voor Vitesse; ik vind ons qua team ook beter dan vorig seizoen. Wij hebben een dag om aan Vitesse te denken. Dat is een groot verschil met hun voorbereiding. Snel schakelen hoort bij topvoetbal. Het is schakelen en gaan.”

In Arnhem moet Ajax het in ieder geval stellen zonder de nog altijd geblesseerde Arek Milik. ”,,Het ziet er nog niet heel positief uit”, verhttps://www.ajaxinside.nl/images/forum/tools/underlined.giftelt De Boer over de blessure van de Pool. ”Het gevoel is dat we nog niet echt op Arek kunnen rekenen. Een wonderbaarlijke genezing natuurlijk daargelaten.”

Ook tweede spits Yaya Sanogo is nog altijd niet hersteld van zijn kwetsuur. Dat betekent dat de Amsterdammers het opnieuw moeten stellen zonder echte spits. ”Natuurlijk mis je spelers die een wedstrijd kunnen omdraaien. We hebben jongens die als spits kunnen spelen, maar dat zijn andere types. Je wilt in dat opzicht graag opties hebben en in verschillende systemen kunnen spelen. Als het niet loopt schakel je over op optie 2. Sanogo zal deze week volop meetrainen. Maar hij is nog niet beschikbaar.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cilessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Gudelj, Klaassen, Bazoer; Schöne, El Ghazi en Fischer.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.