Voorbeschouwing: ‘Moeten winnen van Willem II’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 19 augustus 2016 18:57 – Bron: Ajax.nl

Ajax neemt het zaterdagavond op tegen Willem II. Het tweede thuisduel van de competitie is van groot belang voor de ploeg van Peter Bosz, zo weet de hoofdtrainer ook. Een week geleden speelde Ajax nog met 2-2 gelijk tegen Roda JC. “Ik was heel kritisch na de wedstrijd tegen Roda JC. Maar toen ik de wedstrijd tegen Roda terugzag, vond ik hem minder slecht dan toen ik op de bank zat. We hadden het duel veel eerder moeten beslissen. We moeten ook tegen Willem II gewoon scoren.”

Of de Tilburgers voor de pot gaan hangen, weet Bosz niet. Hij hoopt dat Willem II haar eigen spel speelt. “Willem II is normaal een ploeg die wil voetballen, het team dicht bij de spits laat spelen. Maar wellicht is dat zaterdag iets anders. Onze manier van spelen dwingt tegenstanders vaak iets meer terug.” Het feit dat Ajax komende week de return tegen FK Rostov speelt, maakt voor Bosz niet uit. “We moeten zaterdag winnen van Willem II, dus de beste elf spelen. Ik houd geen rekening met Rostov.”

Verder ging het tijdens de persconferentie vooral over transfers. Want hoe lang weet Jasper Cillessen al van de interesse van Barcelona? En beïnvloed dat zijn spel? ” Jasper wist het al voor de wedstrijd tegen Rostov. Ik kan me voorstellen dat die interesse ook iets met Jasper doet. Maar ik wil niet op de zaken vooruit lopen zo lang iets niet definitief is. Jasper maakt zo lang deel uit van de groep. Afgelopen seizoen was er interesse voor hem van Manchester United. Die periode heeft hij uitstekend gekeept.”

Ook ging hij uitgebreid in op de vleugelposities. Zo mag Robert Muric op huurbasis vertrekken naar Pescara en vindt Bosz dat Vaclav Cerny nog niet volwassen genoeg is in zijn spel. “Ik vind dat we voorzichtig moeten zijn met onze talenten, maar ik snap dat Vaclav teleurgesteld is. Hij wordt hier een grote jongen van. Je hebt jongens die vluchten en die vechten. Als je vecht, ga je het redden”, stelt Bosz die ook liet weten in Lasse Schöne geen buitenspeler te zien. “Ik vind hem een echte ‘nummer 10’ die tussen de linies speelt.”

Ajax – Willem II begint zaterdagavond om 19:45 uur in de Amsterdam ArenA. Ajax waarschuwt de supporters om vroeg naar het stadion te komen in verband met weg- en spoorwerkzaamheden.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Boer; Veltman, Sánchez, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Van de Beek; El Ghazi, Traoré en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.