Voorbeschouwing: ‘Mogen geen nederlaag lijden’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 30 september 2015 21:39 – Bron: Ajaxinside.nl

1438628472

Morgen (donderdag) staat voor Ajax de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League op het programma. De tegenstander is het onbekende Molde. De Amsterdammers wisten dit seizoen nog een uitwedstrijd te winnen in Europees verband. Met heg gelijkspel tegen Celtic in de eerste wedstrijd moet er echter gewonnen worden in Noorwegen. ”Vooraf hebben we gezegd dat als je iets wil betekenen in deze groep, dat je alle thuiswedstrijden moet winnen”, aldus De Boer. ”Na het gelijkspel thuis tegen Celtic, moeten we nu misschien zelfs wel twee uitwedstrijden winnen.”

Molde speelt op kunstgras. Gezien de resultaten van de laatste jaren, hoeft dat geen nadeel te zijn voor Ajax. ”Dat weet ik niet. Wij trainen er straks voor het eerst op. Zij zijn het gewend. De weersomstandigheden voor kunstgras zijn redelijk en regen kan bevorderlijk zijn voor ons spel. Maar inderdaad, de wedstrijden die we de laatste tijd op kunstgras speelden, gingen aardig.”

De oefenmeester ziet zijn ploeg als favoriet. ”Op papier wel. Maar Molde heeft bewezen een teamprestatie te kunnen leveren. Tegen Standard Luik, waar het vrij hectisch is, hielden ze stand en in het zeer hectische Istanbul wonnen ze met 3-1. Dat betekent dat ze goed onder druk kunnen presteren.”

De Boer weet inmiddels genoeg over zijn opponent. ”Zij wisselen de tactiek af”, legt hij uit. ”Als ze ‘hoog’ staan, willen ze gelijk ook druk zetten. Doen ze dat niet, zakken ze in en wachten geduldig op de fouten van de tegenstander. Ik vind het een leuk team om naar te kijken.”

Mitchell Dijks, die ook aanwezig was op de persconferentie, ziet dat Ajax stappen heeft gemaakt. ”We trainen goed op tactiek. Er wordt erg veel op de details gelet. Hoe het dan kan dat we in de Eredivisie zo vaak de nul houden en dat dat Europees niet lukt? In Europa zijn ze snel in de omschakeling. Als we dan lang in balbezit zijn, worden we wellicht wat slaperig. Dat zal ons nu niet meer gebeuren”, aldus de linksback. ”We moeten letten op hun counters, want ze hebben een aantal behendige spelers.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cillessen; Tete. Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Milik en Fischer.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.