Voorbeschouwing: N.E.C. – Ajax

Ik zie nog geen item over de selectie voor morgen en ga vanavond en morgen eens goed op de zuipSmile. Vandaar mijn voorbeschouwing bij dit nieuwsbericht:

Hallo Ajacieden. Woensdag wisten we eindelijk weer eens te winnenSmile. Het veldspel was dan niet altijd even goed, maar wellicht dat de ommekeer op de loer ligt. Zoals bekend speelde Veltman ijzersterk, maar ook de rol van Blind was belangrijk. Ik krijg echt een zwak voor die jongen… Hij, die veel kritiek kreeg tijdens zijn mindere periode, heeft zich op een fantastische manier hersteld en lijkt alleen maar beter te worden. Enkele spelers die nu nog ondermaats spelen moeten hem als voorbeeld nemen. Mijn scepsis omtrent Serero is helaas bevestigd en het is te hopen dat Duarte snel terug is. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat Andersen over een tijd de rol van Eriksen kan vervullen.

De komende periode is belangrijk voor Ajax. De volgende ronde in de CL word lastig, maar niet onmogelijk. In Milaan kan Ajax gewoon winnen, omdat Ajax dan wellicht in een goeie periode zit. Ik doel daarmee op het competitieprogramma… Achtereenvolgens krijgen we NEC-uit, Heracles-thuis, ADO-uit, NAC-thuis, Cambuur-uit en Roda-uit, alvorens de winterstop in te gaan. Die serie moet Ajax toch goed door kunnen komen lijkt me. Tussendoor spelen we ook nog tegen Barcelona-thuis en IJsselmeervogels-uit.

Eerste obstakel is NEC in Nijmegen morgen… De laatste 5 ontmoetingen werden allemaal gewonnen. In totaal won Ajax 23 van de 37 clashes en speelde het 10x gelijk. De verliespartijen komen uit op 4. De doelcijfers zijn 75-20 in ONS voordeel.

Een geweldig elftal op 24-01-1982 voor 21000 toeschouwers: Piet Schrijvers, Boeve, Wim Jansen, Rijkaard, Edo Ophof, Cruijff, Vanenburg, Schoenaker, Lerby, Kieft, Jesper Olsen. Schoenaker scoorde net voor rust de 1-1, nadat Lerby een penalty op de keeper schoot en Dick er als de kippen bij was. Kieft scoorde na rust 2 goals en werd mede daardoor topscoorder in dat seizoen met 22 doelpunten. De 1-3 van Kieft…

Ajax werd ook 2x landskampioen bij NEC…

David Endt vertelde prachtig zijn verhaal. Ik zou willen dat Ajax morgen net zo geweldig voetbalt zoals deze oer-Ajacied zijn berichtgeving bracht…

SUCCES!!!

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.