Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 19 december 2009 17:41 – Bron: Ajax.nl

Ajax neemt het zondagmiddag op tegen NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion zal de laatste competitiewedstrijd van het lopende kalenderjaar worden afgewerkt, waarin de Amsterdammers de 1-3 nederlaag tegen Anderlecht willen wegspelen. Daarna volgt de winterstop waarin Ajax op trainingskamp zal gaan in Zuid-Afrika. Op 24 januari wordt de competitie weer hervat tegen AZ. Kevin Blom is zondag de leidsman. Angelo Boonman en Wilfred van der Pas assisteren hem. Kristian Bakkelo is als vierde man aangesteld.

Martin Jol blikte nog kort terug op het verloren Europa League duel van donderdagavond. “We waren tegen onszelf aan het voetballen. Daar moeten we van leren. En dat houden we de spelers ook voor”, vertelt de oefenmeester die er alles aan doet om te zorgen dat de 1-3 nederlaag tegen Anderlecht geen invloed zal hebben op de belangrijke uitwedstrijd bij NAC. “Zondag is toch weer anders. We moeten er voor zorgen dat die wedstrijd niet meer in de koppen zit. Daar werken we hard aan.” Jol hoopt het kalenderjaar 2009 positief af te sluiten door een winst in een uitwedstrijd. “Thuis hebben we in de competitie nog niet verloren en vaak goed gespeeld met veel goals. Ook uit is het vaak prima gegaan. Maar toch hebben we drie keer een uitwedstrijd verloren. En juist dat blijft hangen.”

In Breda kan Jol gewoon beschikken over Luis Suárez, die wel lichte klachten had over zijn knie. “Maar ik heb nog niet meegemaakt dat Luis tegen me zei ‘het gaat niet’. Op Gabri en Atouba na, zijn de meeste spelers ‘fit en wel’. Demy de Zeeuw heeft een ‘slepend iets’ aan zijn knie. Maar ik hoop dat hij de laatste twee wedstrijden tot de winterstop (NAC en woensdag WHC voor de beker, red.) nog door kan komen”, aldus de hoofdtrainer van Ajax die in zijn selectie geen beroep meer doet op Darío Cvitanich en Bruno Silva. Beide Zuid-Amerikanen zullen per 1 januari op huurbasis naar respectievelijk Pachuca en Internacional vertrekken. Daley Blind is als vervanger van Silva bij de selectie gehaald.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; De Zeeuw, Aissati, Enoh; Suárez, Pantelic en Emanuelson.  

Reageren op dit bericht