Voorbeschouwing: ‘Niet verdedigender spelen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 15 augustus 2016 21:18 – Bron: Ajax.nl

1467968342

Ajax speelt dinsdagavond het belangrijke voorronde Champions League duel tegen FK Rostov. De Russen komen op bezoek in de Amsterdam ArenA, dat bijna uitverkocht is. En hoewel weinig mensen eerder van FK Rostov zullen hebben gehoord, waakt Peter Bosz voor onderschatting. “Als er een ploeg is die countervoetbal tot kunst heeft verheven, dan is het Rostov wel. Ze zijn sterk in de omschakeling en dat doen ze met erg veel kwaliteit.”

En laat daar nou net de zwakte van Ajax liggen. Sinds de komst van Bosz zetten de Amsterdammers hoog druk, maar geven daardoor meer ruimte weg. “Of dat tegen een ploeg als Rostov extra gevaarlijk is? Zeker weten”, aldus Bosz tijdens de persconferentie. Toch zal hij niet van speelwijze veranderen. “We spelen om te winnen, ook in Europese duels. We zullen daarom niet verdedigender gaan spelen, maar de uitvoering zal wel beter moeten. Zeker tegen een club als Rostov. Daar moeten we als team stappen in zetten.”

De hoofdtrainer van Ajax kent de kwaliteiten van Rostov en durft zijn ploeg niet als favoriet op de kaart te zetten. “Ik vind het altijd heel moeilijk om daar vooraf iets over te zeggen. Ik heb Rostov zelf nog niet live in actie. Uiteraard hebben we ze wel goed bekeken. Onze analist Tonny Bruins Slot heeft ze afgelopen weekend tegen Zenit (3-2 nederlaag, red.) aan het werk gezien. En we hebben de beide duels met RSC Anderlecht uit de derde CL-voorronde goed geanalyseerd. Het is echter moeilijk om nu iets zinnings over de krachtsverschillen te zeggen. We zullen zien wie uiteindelijk over twee duels de sterkte is.”

Bosz kan dinsdagavond tegen de Russen een beroep doen op een volledig fitte selectie. Nieuwkomer Bertrand Traoré kan in de basis beginnen, maar Kasper Dolberg maakte zaterdag tegen Roda JC ook een sterkte indruk. “Bertrand is al bekend met onze manier van spelen. Daar hoeft hij geen nieuwe stappen in te maken. Maar dan blijft het alsnog de vraag of dit al het moment is om hem vanaf het begin te laten starten. Kasper en Mateo hebben de afgelopen duels allebei gescoord en doen het prima. We hebben nu de luxe dat we drie heel goede spitsen in onze selectie hebben.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Traoré en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.