Voorbeschouwing: ‘PEC heeft voordeel van kunstgras’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 28 november 2015 13:57 – Bron: Ajax.nl

1421362316

Ajax neemt het zondagmiddag om 14.30 uur op tegen PEC Zwolle. De Amsterdammers, die het de laatste jaren lastig hebben tegen de ploeg van Ron Jans, had een goede generale door midweeks Celtic te verslaan. “We zijn gewend om midweekse wedstrijden te spelen”, aldus Frank de Boer in aanloop naar de wedstrijd. “We staan er nu daags na Celtic-uit fysiek goed voor. We kunnen zondag tegen PEC weer ons mannetje staan.”

Het ging tijdens de persconferentie nog wat langer over de Europa League. Door de nipte winst op Celtic heeft Ajax nog een kans om door te gaan naar de volgende ronde, al is deze heel klein. “Zolang er nog een kans is, moet je hoop blijven houden. We moeten er 10 december thuis tegen Molde gewoon voor zorgen dat we aan onze plicht voldoen door te winnen. Vervolgens moeten we op een stunt van Celtic in Istanbul hopen. Maar het zal heel lastig worden.”

De Boer vindt dat Ajax met PEC Zwolle een goede tegenstander treft. “PEC heeft natuurlijk voordeel van het kunstgras. Ze hebben een goed team, al zie je dat de laatste tijd niet terug in de resultaten. Met Lars Veldwijk, Ryan Thomas en Bram van Polen hebben ze goede spelers in de gelederen. En ook de Ajax-huurlingen Sheraldo Becker en Queensy Menig hebben dit seizoen al wat laten zien.”

De hoofdtrainer van Ajax haalt de huurlingen dus al zelf aan en hij zal ook extra op het tweetal letten. “Natuurlijk kijk je ernaar. Misschien kunnen ze voor ons in de toekomst van waarde zijn. Sheraldo is goed begonnen, daarna ging het wat minder. Queensy heeft inmiddels ook veel minuten gemaakt. Ze hebben nog een lange weg te gaan, maar bij PEC krijgen ze nu wel de mogelijkheid om te laten zien wat ze kunnen op het niveau van de Eredvisie.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Klaassen, Schöne, Gudelj; Fischer, Milik en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.