Voorbeschouwing: ‘PSV beter dan Molde’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 02 oktober 2015 17:16 – Bron: Ajax.nl

1435606481

Nadat Ajax donderdag nog in actie kwam in de Europa League, staat zondag alweer de volgende wedstrijd voor de deur. En wel in eigen huis tegen PSV, in de eigen Amsterdam ArenA. Daags na de wedstrijd tegen Molde in Noorwegen (1-1 gelijkspel red.), blikte Frank de Boer alweer vooruit op de topper in de Eredivisie. ”We moeten continu scherp blijven in de restverdediging”, waarschuwt De Boer.

In Noorwegen speelde Ajax vrij goed, maar wist het niet te winnen. ”We hebben tegen Molde wel veel kansen gecreëerd. Dat is dan positief en daar kunnen we bij de spelers op hameren. Op andere momenten waren we slordig met het balbezit, zoals bij de goal en een aantal keer in de tweede helft. Dan is PSV een betere tegenstander dan Molde. Zij zullen daarop loeren en er beter van profiteren dan Molde”, weet de Ajax-trainer.

Ajax trainde eerste nog in Molde voordat het naar Nederland vloog. ”De ideale situatie is natuurlijk dat je al lekker thuis hebt geslapen natuurlijk. En gewoon rustig naar de Toekomst kan afreizen om je voor te bereiden op PSV. Anderzijds is het hier goed vertoeven. Het zijn de omstandigheden en daar moet je mee dealen. We proberen die zo gunstig mogelijk te maken om goed geprepareerd te zijn voor zondag. Daarom zijn we ook hier gebleven. De storm is wel een beetje aangewakkerd. Je moet er niet aan denken dat je straks niet kan opstijgen vanwege de storm.”

Uit de wedstrijd tegen de Noorse kampioen is niet iedereen 100% fit gekomen. ”,,Alleen Davy heeft wat lichte klachten. Viktor Fischer heeft gisteren 90 minuten gespeeld en ik denk niet dat we moeten willen dat hij dat zondag ook doet. Hij kan heel wat minuten maken maar 90 niet. Hij is belangrijk. Het is leuk dat mensen scoren, maar uiteindelijk gaat het om de teamprestatie. Het maakt niet uit wie de trekker overhaalt. We krijgen kansen, maar het maakt niet uit wie hem maakt.”

Ajax moet zorgen dat het scenario van vorig seizoen zich niet ontvouwd. De Amsterdammers hadden het betere van het spel, maar PSV counterde naar een 1-3 overwinning in de hoofdstad. ”Wij waren in de eerste helft oppermachtig en door één onoplettendheid werd het 1-1. We zijn een paar keer het mes ingelopen door slordig balverlies te lijden. We moeten niet slordig zijn in de eerste fase. We zullen niet save moeten spelen, want risico’s horen bij het spel. Maar we moeten goed beseffen waar we de risico’s kunnen nemen.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Milik en Fischer.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.