Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 11 december 2011 01:37 – Bron: Ajaxinside.nl

Daags na de onverwachte uitschakeling in de Champions League moeten de Amsterdammers weer aan de bak in de Eredivisie. In Waalwijk wacht het competitieduel tegen RKC. De promovendus kende een goede start van het seizoen, maar zakte daarna in. Toch zal de ploeg van trainer Ruud Brood er alles aan doen om het het moreel gehavende Ajax lastig te maken.

Ajax zal tegen de Brabanders de teleurstelling van afgelopen woensdag van zich af moeten voetballen. Dat zal dan moeten gebeuren zonder Theo Janssen. De middenvelder kan niet meedoen vanwege ziekte. Gregory van der Wiel, die in het duel tegen Real Madrid zijn hand brak, is wel van de partij.

Aanvoerder Jan Vertonghen is er van overtuigd dat zijn team in staat is de knop om te zetten. “Dat gaat lukken. Daar ben ik niet bang voor. We moeten verder en dan is het fijn dat je zondag weer mag spelen. Doordat AZ twee keer achter elkaar niet heeft gewonnen, is het nu toch anders. We zullen zondag gemotiveerd zijn. Zeker ook omdat we nu met veel jongens spelen die niet zo vaak spelen. Zij zullen zich willen bewijzen.”

De verdediger speelt zondag overigens zijn 150ste eredivisiewedstrijd en zijn 200ste officiële wedstrijd voor Ajax. Vertonghen treedt zondag voor het eerst aan tegen zijn oude ploeg. “Ik heb vijf jaar geleden een half jaar bij RKC gespeeld. Daarna heb ik er nooit tegen gespeeld. Dit wordt de eerste keer; dat is best wel apart.”

Zondag vanaf 14.30 uur zullen we zien hoe de Amsterdammers de teleurstelling van afgelopen woensdag verwerkt hebben.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

 

Reageren op dit bericht