Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 03 oktober 2009 13:09 – Bron: Ajax.nl

Ajax neemt het zondagmiddag op tegen Roda JC. In het Parkstad Limburg zal om 12:30 uur de aftrap worden genomen voor de negende speelronde van de Eredivisie. De Limburgse club is in het verleden een lastig tegenstander voor Ajax gebleken. Vorig jaar wonnen de Amsterdammers nog met 1-2, maar alle drie de jaren ervoor verloor Ajax van Roda. Eric Braamhaar is de scheidsrechter bij het duel. Hij wordt geassisteerd door Wilco Lobbert, Patrick Gerritsen en Edwin van de Graaf.

De selectie van Ajax is, na de wedstrijd tegen Anderlecht, niet meer in Amsterdam geweest. “Bij uitwedstrijden waar een lange busreis aan vooraf gaat, zoals Roda JC, gaan we altijd een dag eerder weg. Dat zou betekenen dat we vrijdag van Amsterdam naar het zuiden zouden rijden. We speelden donderdag in Brussel, we kwamen pas laat in het hotel. Dan is het niet slim om vrijdag terug te gaan naar Amsterdam, voor die ene nacht thuis, om daarna weer in de bus te stappen. We zitten in een cyclus van meerdere wedstrijden per week, waarvan Roda zondag de laatste is. Voor de concentratie is het in zo’n geval beter om de groep bij elkaar te houden. We trainen vrijdag en zaterdag in Limburg en bereiden ons zo voor op de wedstrijd van zondag.”

Martin Jol ziet de ploeg van Harm van Veldhoven niet als een makkelijke tegenstander. “Het zal moeilijk worden. Zij hebben zich de hele week op ons kunnen richten, wij zijn pas vanaf vandaag bezig met Roda JC, waarbij we eigenlijk nog aan het herstellen zijn van gisteravond. Zij hebben iets goed te maken, want ze verloren vorige week van RKC Waalwijk. En Roda is thuis sterker dan uit. Maar ik focus me vooral op mijn eigen ploeg. We hebben veel wedstrijden achter elkaar gespeeld met dit jonge team. En ik vind dat de jongens het tot nu toe, op de wedstrijd tegen PSV na, goed hebben gedaan.”

Qua selectie zal er niks veranderen in vergelijking met de wedstrijd tegen Anderlecht. “Nee. We zijn met 19 spelers in Brussel geweest en met dezelfde groep naar Limburg gegaan”, vertelt de hoofdtrainer. “We hebben een fitte groep, al moet ik zeggen dat Eyong Enoh vandaag wat last van zijn lies had en Gregory van der Wiel heeft last van zijn nek en zijn rug.” Het is nog altijd niet zeker of beide spelers inzetbaar zijn. Mitchell Donald en Bruno Silva zouden de logische vervangers zijn.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson; Rommedahl, De Zeeuw, Enoh, Aissati; Pantelic en Suárez.  

Reageren op dit bericht