Voorbeschouwing: ‘Snel goede gevoel terugkrijgen’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 05 februari 2016 18:01 – Bron: Ajaxinside.nl

Voorbeschouwing Snel Goede Gevoel Terugkrijgen

Zondag staat de tweede klassieker van het seizoen op de programma. Ajax ontvangt in eigen huis Feyenoord. De Amsterdammers zijn, net als de Rotterdammers, in haar beste doen. De ploeg van Frank de Boer speelde al twee keer achter elkaar gelijk. De Ajax-trainer hoopt niet dat het effect heeft op zijn ploeg. ”We moeten niet teveel in de denkstand terechtkomen, omdat we twee keer hebben gelijkgespeeld”, aldus De Boer op de persconferentie. ”Wedstrijden tegen Feyenoord zijn altijd speciaal. Het gaat maar om één ding: de drie punten binnenhalen.”

”Het is belangrijk om snel weer het goede gevoel terug te krijgen. Dat zit meestal in het hoofd, en niet in de kwaliteit. Als je het voor de winterstop kan laten zien, moet het daarna toch ook kunnen?”. Ondanks het feit dat Ajax nog ongeslagen is na de winterstop, hield het spel niet over, weet ook De Boer. ”De fans zijn de laatste wedstrijden niet verwend, laat dat duidelijk zijn. Ook zijn we de eerste plek kwijtgeraakt. Dan weet je dat er kritiek gaat komen.”

Feyenoord wist in competitieverband zelfs nog niet te winnen na de winterstop. De Boer heeft het wel te doen met zijn collega Giovanni van Bronckhorst. ”Ik kan me voorstellen in welke situatie Gio zit. Eén of twee keer verliezen voor een topclub is al erg, moet je nagaan als dat vijf keer op rij gebeurt. Ik wens Gio veel sterkte, want ik weet hoe lastig het is. Niet dat ik ooit vijf keer op rij heb verloren, maar de druk van het werken bij een topclub is mij natuurlijk bekend.”

De Boer wil niet zeggen dat Feyenoord op het ideale moment komt. ”Dat vind ik lastig. Die vraag zullen ze ook aan Van Bronckhorst stellen. Of Ajax een ideale tegenstander is om er weer bovenop te komen? Deze vraag kan ik pas na de wedstrijd beantwoorden, al ga ik er wel vanuit dat wij gaan winnen.”

Feyenoord kan zomaar weer in een 5-3-2-systeem aantreden. ”Kramer weer helemaal fit is, hebben ze weer een echt aanspeelpunt. Dan zouden ze ervoor kunnen kiezen om weer 4-3-3 te gaan spelen, zoals ze het hele seizoen hebben gedaan. Maar we zijn op beide systemen voorbereid.”

Donderdag had De Boer en een aantal spelers een gesprek met de fanatieke supporters. ”De supporters hebben een bepaalde mening over het spel en gedrag van de spelers, tijdens en na wedstrijden. Het was goed om hun mening te horen. De fans hebben op hun beurt geluisterd naar de gevoelens van de spelers. Er was van beide kanten veel begrip. Belangrijk is dat we door dezelfde deur naar huis zijn gegaan. We weten dat we elkaar keihard nodig hebben.”

De gewenste spits kwam niet in de winterstop. ”Het beleid van de club was dat we eerst iemand moesten verkopen om een directe versterking te kunnen halen. Dat hebben we van tevoren afgesproken en daar moet iedereen zich dan in schikken. Hoe lastig het soms ook is. Toch denk ik dat deze groep evengoed sterk genoeg is om kampioen te worden.”

Richairo Zivkovic kwam terug van Willem II. ”Hij heeft een interview gegeven waarin hij op gepaste wijze reageerde. Hij wil keihard gaan werken om de concurrentie aan te gaan. Dat is de enige instelling die ik van hem wil zien.”

John Heitinga hing deze week zijn voetbalschoenen per direct aan de wilgen. De verdediger kwam niet meer in de plannen van De Boer voor. ”,Ik heb eerlijk tegen hem gezegd dat ik geen gebruik van hem zou gaan maken, hoe belangrijk hij in de kleedkamer ook is. Dat kwam keihard aan en dat moest even bezinken bij John. Hij is toen gaan nadenken over zijn toekomst. Hij wil nu verder als trainer. Ik weet zeker dat hij een belangrijke pion kan worden binnen deze organisatie.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Milik en Younes.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.