Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 03 augustus 2008 04:19 – Bron: Ajax-Zone

Vanmiddag staat in het Stadium of Light de oefenwedstrijd tussen Sunderland A.F.C en Ajax op het programma. Het was in aanloop naar deze wedstrijd twijfelachtig of er wel gespeeld zou worden. Sunderland heeft namelijk een samenwerkingsverband met Feyenoord en daarom zijn er veel supporters van de Engelse Premier League-club die deze wedstrijd boycotten.

Sunderland zelf was ook niet blij om de ophef die rond het duel ontstond. De Engelsen hebben de toegangsprijzen gehalveerd. Of dit effect heeft gehad, weten we pas vanmiddag.

The Black Cats, zoals de bijnaam van Sunderland luidt, eindigde vorig jaar op de vijftiende plaats in de Engelse competitie. Toch is het een team om rekening mee te houden. De club versterkte zich deze zomer namelijk met een aantal goede spelers. Zo werden Teemu Tainio, Steed Malbranque en Pascal Chimbonda overgenomen van Tottenham Hotspurs en werd El Hadji Diouf bij Bolton Wanderers weggekaapt. Trainer Roy Keane hoopt dat zijn nieuwe spelers hun draai kunnen vinden tegen Ajax. “De nieuwe spelers hebben zo’n 55 minuten gespeeld, dus ik hoop dat ze fit zullen zijn voor zondag.”

Daarnaast liet de oud-speler van Manchester United weten dat hij uitkijkt naar het treffen met de Amsterdammers. “Ik heb zin in wederom een goede wedstrijd, nu tegen een topteam. Het is prachtig voor ons om te kunnen spelen tegen een club als Ajax, we zullen zien hoe ver we zijn.” Ajax-trainer Marco van Basten is voor Keane geen onbekende in de voetballerij. “Marco van Basten is nu trainer van Ajax en hij was zeer zeker geen slechte speler. Hij is nog redelijk nieuw als trainer, net als ik. Ik kijk er naar uit om met hem te praten na de wedstrijd”, aldus de over een week 37 jaar wordende trainer.

Ajax hoopt net als Keane op een goed resultaat. Na het teleurstellende 0-0-gelijkspel tegen Cardiff City zijn de Amsterdammers er alles aan gelegen om het trainingskamp op Engelse bodem goed, en dus met een overwinning, af te sluiten. Hoe de opstelling eruit zal zien, is nog even afwachten. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal gaf aan dat hij zoveel mogelijk spelers minuten wil laten maken. Wellicht zit er een debuut in voor Miralem Sulejmani.

Het duel tussen Sunderland en Ajax begint om 16:00 uur (Nederlandse tijd) en zal middels een livescore op deze site te volgen zijn. Houd de site dus in de gaten!  

Reageren op dit bericht