Voorbeschouwing: ‘Veel vertrouwen in deze selectie’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 07 augustus 2015 17:41 – Bron: Ajax.nl

1438628472

Zondag wacht voor Ajax de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. In Alkmaar is AZ de tegenstander. Afgelopen dinsdag kregen de Amsterdammers een flinke dreun te verwerken door de uitschakeling in de voorrondes van de Champions League door toedoen van Rapid Wien. Desondanks is Frank de Boer nog altijd vol vertrouwen. ”Ik heb veel vertrouwen in deze selectie en ook de spelersgroep is ervan overtuigd dat het goed gaat komen”, aldus de oefenmeester op de persconferentie voor het duel met AZ op vrijdag.

Ondanks de uiterst pijnlijke nederlaag tegen de Oostenrijkse club, blijft De Boer geloven in zijn ploeg. ”,Met deze groep is een heel hoog niveau haalbaar. Er zitten aardig wat spelers bij die de potentie hebben om later jarenlang in het Nederlands elftal te spelen. Uiteindelijk moeten we ervoor zorgen de voorspelbaarheid te minimaliseren. De spelers maken fouten en fouten horen bij het voetbal. Maar dat foutenpercentage moeten we eigenlijk zo laag mogelijk krijgen. Tegen Rapid kwam 75% van de tegendoelpunten voort uit onze fouten. Als we dat tot 20% verlagen is de kans dat je verliest veel minder groot.”

”Uiteindelijk hebben we tegen Rapid onze rug gerecht door nog terug te komen van een 0-2-achterstand. We moeten leren van onze fouten, maar gaan gewoon door waar we mee bezig zijn. Ik ga nog steeds dagelijks vol frisse moed naar de club en heb een goed gevoel bij deze selectie. Zondag wacht AZ. Daar richten we nu al onze aandacht op.”

Met AZ treffen de Amsterdammers een club die wél goed begon aan het seizoen. De Alkmaarders bereikte donderdagavond de play-offs van de Europa League, door Istanbul Basaksehir uit te schakelen (2-0 en 1-2 red.). ”Ik heb gisteren gekeken, maar heb ook eerder al wedstrijden van AZ gezien. AZ is een ploeg die met veel beweging speelt. Joris van Overeem is bijvoorbeeld geen echte buitenspeler, maar iemand die juist overal speelt. Het is een ploeg die altijd alles voetballend wil oplossen.”

Ook vorig seizoen moest Ajax in de beginfase van het seizoen naar de kaasstad. Toen wonnen de hoofdstedelingen met 1-3. ”Vorig jaar hebben we daar een van onze betere wedstrijden van het seizoen gespeeld. We kwamen daar twee keer op voorsprong en uiteindelijk was het Anwar El Ghazi die het duel besliste met een heel mooie goal.”

Ook reageerde De Boer nog even op de loting in de voorrondes van de Europa League. Ajax werd gekoppeld aan het Tsjechische Jablonec. ”Het is voor ons een onbekende tegenstander. Jablonec heeft in de vorige ronde FC Kopenhagen uitgeschakeld. Kopenhagen is toch een gerenommeerde ploeg die regelmatig Champions League speelt. Verder weet ik dat hun aanvoerder nog bij Shaktar Donetsk heeft gespeeld.”

Volgens De Boer is het behalen van de Europa League wel degelijk cruciaal. ”We willen overal zo ver mogelijk komen. Het liefst deden we dat natuurlijk op het hoogste podium in de Champions League, maar voor onze groep is het heel belangrijk dat we het hoofdtoernooi van de Europa League bereiken. Met het spelen van drie wedstrijden in een week krijgen de spelers meer ervaring. We gaan er alles aan doen om de poulefase te bereiken.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Milik en Schöne.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.