Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 27 november 2009 16:17 – Bron: Ajaxinside.nl

Zondagmiddag neemt Ajax het op tegen Vitesse. De ploeg van Martin Jol zal naar Arnhem afreizen waarna om 12:30 uur de aftrap in het Gelredome zal worden genomen. Door de 5-1 thuisoverwinning zal Ajax met veel vertrouwen het duel tegemoet gaan. “Maar een uitwedstrijd is altijd anders dan wanneer je thuis speelt”, stelt Jol. Ruud Bossen is aangesteld als leidsman. De arbiter wordt in Arnhem geassisteerd door Patrick Langkamp en Erwin Zeinstra. Michel Winter is vierde official.

Goede herinneringen op korte termijn heeft Ajax niet aan Arnhem. Vitesse won vorig jaar nog met 4-1 van de Amsterdammers. “Ik heb nog niet gepolst of die vorige wedstrijd nog leeft binnen de groep”, zegt Jol. “De situatie is nu ook anders. Zowel bij de tegenstander als bij ons. Ik heb de wedstrijd overigens wel gezien.” Ajax draait dit seizoen echter een stuk beter dan vorig jaar en Vitesse staat elfde en moet daarmee te kloppen zijn. Toch waakt Jol voor onderschatting. “Ik denk dat ze vorig jaar hebben gezien dat ze een kans hebben tegen Ajax. Als het zondag thuis was geweest, had ik er nu echt plezier gehad, maar we spelen uit. Zij moeten ook punten pakken in hun eigen stadion.”

Jol kan tegen Vitesse nog altijd geen beroep doen op de geblesseerden Timothée Atouba (knie), Dennis Rommedahl (enkel) en Siem de Jong (enkel). Daarnaast is het nog twijfelachtig of Gabri en Darío Cvitanich fit genoeg zijn om mee te reizen naar Arnhem. “Zaterdag zal moeten blijken of ik ze wellicht in de wedstrijdselectie kan opnemen”, vertelt de oefenmeester tijdens het wekelijkse perspraatje. Gabri kampt momenteel met liesklachten en Cvitanich heeft last van z’n wreef.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; Enoh, De Zeeuw, Aissati; Suárez, Pantelic en Emanuelson.  

Vitesse uit blijft lastig, in welke situatie dan ook.
Die gasten geven altijd iets extra’s als ze tegen ons moeten.
Ze kunnen winnen van ons en dan de week er op tegen een club als RKC/Willem II verliezen.
Ik snap dan ook niet waarom de supporters dan niet gaan inzien dat ze tegen die ploegen niet alles geven. Maar hun jaar zal vast wel al goed zijn als ze maar van Ajax winnen.
Want dat NEC, Vitesse gedoe valt ook allemaal wel mee.

Veel hangt af van het score verloop Zondag.
Zie Roda uit eerder dit jaar.
Ik ben er van overtuigt dat als je bij de 0 – 1 (penal Suarez) dit blijft vasthouden je daar wint met minimaal 0 – 3.
Nu gaf je die gasten na 2 min de 1 – 1 en kregen ze weer energie.
Zo ook bij vitesse.
Kom je daar op voorsprong, dan zal ongetwijfeld meer druk komen en proberen ze snel die 1 – 1 te maken.
Gebeurd dit niet dan winnen wij daar met groot verschil, als je ze maar geen hoop geeft die klanten.

Com On AFCA !

Reageren op dit bericht