Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 27 november 2010 00:40 – Bron: Ajaxinside.nl

Zondagmiddag staat om 14.30 uur het duel tussen VVV Venlo en AFC Ajax op het programma. In Stadion de Koel gaan de Amsterdammers op zoek naar eerherstel, nadat uit de voorgaande vier wedstrijden (tegen ADO Den Haag, AZ, PSV en Real Madrid), zonder ook maar één goal te maken, slechts één punt werd gehaald. Kortom: Ajax snakt naar drie punten.

Dat zal dan in ieder geval moeten gebeuren zonder Luis Suárez. De Uruguayaan is zeven wedstrijden geschorst. De aanvaller werd geschorst, omdat hij PSV-middenvelder Otman Bakkal in zijn nek beet. Spits Mounir El Hamdaoui is in ieder geval fit genoeg om weer te spelen. Tegen Real Madrid, afgelopen dinsdag, viel de Marokkaanse aanvaller met een enkelblessure uit. “We hebben genoeg spelers om die opgevallen plek in te vullen”, sprak trainer Martin Jol vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. “Vorig jaar hebben we ook een aantal keren zonder Luis gespeeld, dus het is zondag niet nieuw voor ons.”

Ook reservespits Ahmed ‘Mido’ Hossam is fit genoeg bevonden voor het treffen met de degradatiekandidaat uit Venlo. “Ik verwacht dat iedereen erbij is”, zei Jol hoopvol. De trainer moet het zondag naast Suárez in ieder geval zonder de langdurig uitgeschakelde Kenneth Vermeer, Nicolas Lodeiro en Florian Jozefzoon doen. Ook André Ooijer en Rasmus Lindgren ontbreken wegens hun rode kaarten van de afgelopen weken.

Over de tegenstander van zondag, zei Jol het volgende: “Natuurlijk gaat het dit seizoen minder met VVV, maar dat heeft vooral met het vertrek van Keisuke Honda te maken. Ze hebben dit seizoen weliswaar veel wedstrijden verloren, maar daar zaten ook een aantal kleine nederlagen tussen. De krachtsverschillen waren toen niet zo heel groot. Denk bijvoorbeeld aan de wedstrijd die ze begin dit seizoen tegen FC Twente (1-2 nederlaag, red.) speelden. Aan de andere kant kon Vitesse ze laatst veel pijn doen via de counter (1-5, red.).”

Titel-concurrent PSV verloor vrijdagavond met 4-2 van NAC Breda, wat betekent dat Ajax bij winst op drie punten kan komen van de koploper uit Eindhoven. “We moeten proberen om zo snel mogelijk weer een winnend elftal te krijgen. Dan keert het plezier vanzelf terug.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; Enoh, De Jong, De Zeeuw; Sulejmani, El Hamdaoui, Emanuelson.  

Reageren op dit bericht