Voorbeschouwing: ‘We moeten winnen van ADO’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 27 januari 2017 19:38 – Bron: Ajax.nl

1467968342

Ajax neemt het zondag in eigen huis op tegen ADO Den Haag. Het eerste de eerste thuiswedstrijd na de winterstop. Ajax won al van PEC Zwolle en FC Utrecht en als het aan Peter Bosz ligt, zijn de Hagenezen het volgende slachtoffer. “Ik vind dat wij van ADO moeten winnen”, aldus de hoofdtrainer van Ajax in aanloop naar de wedstrijd tijdens de persconferentie. Het ging verder vooral over individuele spelers en de selectie.

Zo kwam de minimale bezetting op de flanken weer eens aan bod. “Als er iemand komt moet de club overtuigd zijn dat het de juiste persoon is. Anders gaan we niemand halen. Bertrand (Traoré red.) speelt zaterdag met Burkina Faso de kwartfinale van de Afrika Cup, maar het zou kunnen dat hij snel weer terug is. En dan hebben we Vaclav (Cerny red.) nog. Die heeft vandaag voor het eerst weer met de groep meegetraind. We hebben hem uit laten stappen toen we die scherpe partijtjes gingen spelen. Ik verwacht dat hij binnen twee weken weer volledig belastbaar is.”

Eén van de spelers die mag hopen op een basisplek tegen ADO Den Haag is Justin Kluivert. “Iedere speler die bij de selectie zit kan spelen. Als ik een speler niet goed genoeg zou vinden dan neem ik ‘m niet mee. Ik ga liever met vijftien man weg dan een speler die in mijn ogen niet goed genoeg is valse hoop te geven. Justin is twee keer ingevallen en traint mee. Dat betekent dat ik ‘m goed genoeg vind.” Toch is hij nog geen definitieve speler van het eerste elftal. “Het hangt vooral af van de speler zelf. Het gaat erom dat wij ‘m goed genoeg vinden. Justin is volop bezig dat te bewijzen.”

Tot slot ging het over de vorm van Kasper Dolberg die alweer een tijdje droog staat qua doelpuntenproductie. “Iedere jonge speler krijgt in zijn ontwikkeling altijd te maken met een terugval”, aldus Bosz. “Ik heb dat voorspeld. Van een probleem wil ik niet spreken. Hij heeft eventjes niet gescoord, maar dat overkomt alle spitsen. We moeten gaan kijken wanneer Kasper weer gaat scoren. Het zou zomaar kunnen dat hij er zondag weer twee of drie maakt.” Bosz kan beschikken over een fitte selectie, op Cerny na. Anwar El Ghazi speelt niet wegens transferperikelen.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Ziyech; Kluivert, Dolberg en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.