Voorbeschouwing: ‘We moéten winnen’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 04 november 2015 17:46 – Bron: Ajaxinside.nl

1438628472

Voor Ajax staat morgen een zeer belangrijke wedstrijd in de Europa League op het programma tegen Fenerbahçe. Na het verlies in Turkije, moeten de Amsterdammers donderdagavond in eigen huis drie punten pakken om nog kans te maken op overwintering in de Europa League, dat weet ook Frank de Boer. ”We zullen donderdag een goed resultaat moeten halen, anders wordt het wel heel precair om minstens de tweede plaats in de poule te halen.”

”Ajax moét dus winnen. Als we verliezen is het bijna hopeloos. Als het zover komt, dan zie ik het bijna niet gebeuren dat we verder komen in de Europa League”, is de Ajax-trainer duidelijk. Ook Joël Veltman weet dat een goed resultaat nodig is. ”95 minuten lang scherp zijn. Volle bak geven.”

Frank de Boer is tevreden over de ontwikkeling van zijn team. ”Het team staat nu nóg beter”, vindt hij. ”Er is nu bijvoorbeeld veel aandacht voor het druk geven en dan bedoel ik écht als team druk zetten. Dat gaat goed. Dan lijkt het ook alsof er meer pit in zit. Dit is een talentvolle jonge groep, waarin nog heel veel rek zit. Daarom zitten er ook veel Ajacieden bij Oranje. De bondscoach kan bouwen richting de toekomst. Jongens moeten hun hoofd er wel bij houden, het zal met ups en downs gaan.” Daar sloot Joël Veltman zich daar bij aan. ”Als team staan we beter, er wordt beter druk gezet. We kennen minder problemen.”

Ajax zag gister PSV het goede voorbeeld geven. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis met 2-0 van Wolfsburg. ”De zege van PSV is een fantastisch voorbeeld dat je als Nederlandse club een goed resultaat in Europa kunt halen”, aldus De Boer. ”Het geeft extra motivatie en overtuiging dat Nederlandse clubs dat kunnen bereiken.” De Boer weet dat Fenerbache een gevaarlijke ploeg is. ”Wij zullen heel zorgvuldig met de bal moeten omgaan. Zo zullen we zelf ook moeten spelen. Het wordt oppassen. Ook voor balverlies. Als je zelf niet compact genoeg speelt en onnodig balverlies leidt, kan een goed team jou veel pijn doen. Dat moeten we voorkomen.”

De Boer denkt dat zijn ploeg ver kan komen in Europa. ”,Als je echt iets wilt neerzetten, moet je de halve finale halen. Als je het haalt is dat een fantastische prestatie. Dan heb je echt iets gepresteerd. Maar laten we er eerst kijken naar deze poulefase. Ik ben ervan overtuigd dat als alles goed valt, we ver kunnen komen.”

Ook ging het nog even over Robin van Persie. De Boer en Veltman lieten zich lovend uit over de spits. ”Robin is een heel goede speler, iemand die altijd het verschil kan maken”, sprak De Boer. ”,We zullen zeker rekening met hem houden. Een goede Van Persie is levensgevaarlijk. Ik hoop dat Veltman en zijn ploeggenoot hem in toom kunnen houden”, aldus de Ajax-trainer. ”Van Persie ziet het gewoon. Dat zag je in Istanbul ook tegen Ajax”, liet Veltman weten.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Viergever; Gudelj, Klaassen, Bazoer; El Ghazi, Milik en Fischer.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.