Voorbeschouwing: ‘We zijn gewaarschuwd’

Ajax speelt zondagmiddag tegen FC Utrecht. De Domstedelingen zijn Ajax’ angstgegner en was ook de laatste ploeg die dit seizoen van de Amsterdammers wist te winnen. “Ze staan niet voor niets vierde. Het is een lastige tegenstander, de laatste ploeg bovendien die ons heeft verslagen. We zijn dus gewaarschuwd”, is Frank de Boer zich bewust. Ajax – FC Utrecht begint zondag om 12.30 uur in de Amsterdam ArenA.

Of Utrecht de zwaarste tegenstander is van het resterende programma wil De Boer niet zeggen. “We moeten nog uit naar De Graafschap en die vechten nog tegen degradatie. Utrecht is altijd een lastige tegenstander en Twente raakt ook in steeds betere doen. Daarnaast heeft Heerenveen ook een stijgende lijn te pakken en hebben zij het thuisvoordeel. Nee, we moeten echt aan de bak.” Hij verwacht dat Utrecht niet al met de bekerfinale bezig is. “Het lijkt me dat ze tegen Ajax vol gas geven en met een positief gevoel van het veld willen stappen. Een pak slaag lijkt me niet bevorderlijk voor het vertrouwen.”

In Eindhoven roepen ze allemaal dat PSV kampioen wordt als zij hun wedstrijden winnen. De Boer countert dat lachend. “Ik zeg alleen dat wij het zeker weten. Als wij vier keer winnen zijn we kampioen. PSV niet. En misschien hoeven we niet eens vier keer te winnen en kunnen we ook nog een keer gelijkspelen. We mogen geen offday meer hebben, laat dat duidelijk zijn. We leven in het heden, van wedstrijd tot wedstrijd. De focus ligt volledig op FC Utrecht. We moeten zorgen dat we geen averij oplopen.”

De Boer kan tegen Utrecht gewoon een beroep doen op Mitchell Dijks die vrijdag nog voortijdig de training verliet met een voetblessure. Verder keert Kenny Tete terug in de wedstrijdselectie, maar Donny van de Beek heeft teveel last van een heupblessure en moet het duel missen. Of Anwar El Ghazi na zijn goede invalbeurt van vorige week in de basis start, zegt De Boer niet. “Ik ben heel blij met Anwar. Hij traint al weken goed, maar er was geen reden om te wisselen.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; Schöne, Milik en Younes

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.