Voorbeschouwing: ‘We zijn vol goede moed’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 augustus 2016 17:01 – Bron: Ajax.nl

1471381418

Ajax strijdt woensdagavond tegen FK Rostov voor een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. Na het 1-1 gelijkspel in Amsterdam is er nog van alles mogelijk, maar voor Ajax telt maar één ding: winnen: “We gaan een hele belangrijke wedstrijd spelen. Het halen van de Champions League is belangrijk voor Ajax, maar voor de spelers zelf ook. We zijn er nu één wedstrijd van verwijderd”, aldus Peter Bosz in gesprek met Ajax TV.

Door het 1-1 gelijkspel in Amsterdam, hebben de Russen een voordeel dankzij het uitdoelpunt. “De uitgangspositie is niet ideaal, maar dat hebben we tegen PAOK ook meegemaakt en we hebben laten zien dat we daar kunnen winnen. We zijn vol goede moed om een goed resultaat weg te halen uit Rusland.” Dat vertrouwen komt ook uit de heenwedstrijd. “Wij hebben veel kansen gecreëerd, maar het rendement moet hoger zijn. We moeten scoren, dat uitgangspunt is duidelijk. Eén tegengoal zal daarom niet dramatisch zijn.”

Toch weet ook Bosz dat het een zware dobber zal worden om Rostov in eigen huis te verslaan. “Ik verwacht dat zij min of meer op dezelfde manier zullen spelen als ze bij ons hebben gedaan. Alleen denk ik dat ze overtuigender zullen counteren. Wij hebben thuis de counter er heel goed uitgehaald, toen stond het fantastisch. Maar Rostov staat erom bekend dat ze heel bedreven zijn in de counter en daar veel uit scoren.”

Positief voor Ajax is dat Jasper Cillessen nog inzetbaar is. De eerste doelman van de Amsterdammers is bezig met een transfer naar FC Barcelona, maar Ajax wilde hem nog graag opstellen om de Champions League te bereiken. Verder keert Nemanja Gudelj terug van een onderbeen blessure en is ook Mitchell Dijks gewoon fit. De linksback viel zaterdagavond tegen Willem II uit met een blessure, maar hij kan gewoon spelen.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Traoré en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.