Voorbeschouwing: ‘Wedstrijden als deze komen niet vaak voor’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 21 oktober 2015 21:06 – Bron: Ajax.nl

img]https://img.ajaxinside.nl/i4/1438628472.jpg[/img]

Morgenavond staat voor Ajax de derde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League op het programma. Fenerbahçe is in Turkije de tegenstander. Na twee punten uit twee wedstrijden, willen de Amsterdammers morgen de eerste overwinning pakken. Frank de Boer weet in ieder geval wat zijn ploeg te wachten staat in de heksenketel van Istanbul en ziet de sfeer in het Sükrü Saracoglu Stadyumu juist als extra stimulans, zo vertelt hij op de persconferentie.

”Je moet gewoon genieten van dit soort momenten. Wedstrijden als deze komen niet vaak voor”, weet De Boer, die in zijn loopbaan als speler voor aartsrivaal Galatasaray speelde. Hij genoot van de Turkse beleving en hectiek. ”Het is een heel mooie ervaring. Het moet een stimulans zijn om het fanatieke publiek stil te krijgen. Ik vind die beleving ook alleen maar mooi.”

Na een moeizame start, lijkt de Turkse topclub inmiddels op stoom te komen. ”Fenerbahçe heeft een heel nieuw team, met geloof ik tien nieuwe spelers. Ze bouwen een nieuw elftal. Het zijn stuk voor stuk fantastische spelers; het zijn allemaal internationals. Internationals die stuk voor stuk hun skills al hebben laten zien. Fenerbahçe moet alleen nóg meer team worden. Molde heeft daar eerder van geprofiteerd.”

Met Robin van Persie heeft Fenerbahçe zo’n topspeler in de gelederen en tevens een Nederlander. Hoe denkt De Boer de spits te kunnen afstoppen. ”Met elf man, als team”, lacht hij. ”Van Persie is een heel goede speler. Als je hem te veel ruimte geeft, kan hij daar gebruik van maken. We moeten daarom heel compact spelen. Hopelijk krijgt Van Persie dan niet te veel momentjes. Maar het draait natuurlijk bij Fenerbahçe niet alleen om Robin. Fenerbahçe heeft een heel ervaren team.”

Bij Ajax zal Anwar El Ghazi in de spits staan, net zoals afgelopen zaterdag tegen Heracles. ”Hij moet hetzelfde als altijd brengen als spits. Soms een aanspeelpunt zijn, dan weer juist diepte zoeken achter centrale verdedigers. Dat is waar hij mee bezig moet zijn. Ik was tevreden hoe hij dat invulde tegen Heracles.”

De Boer brengt wel een wijzing aan in zijn opstelling. Zo zal Ricardo van Rhijn in de basis beginnen. Hij neemt de plek over van Kenny Tete. ”,,Kenny gaat hartstikke goed, ook fysiek. Maar we moeten rekening houden met zijn eerste seizoen in de Eredivisie’’, lichtte De Boer zijn keuze toe. ,,Hij heeft daarbij ook in het Nederlands elftal gespeeld. Wij spelen heel kort achter elkaar wedstrijden tegen Vitesse en Feyenoord. Ik wil met hem geen risico nemen. Daarom kies ik voor een frisse Ricardo van Rhijn.”

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Riedewald, Dijks; Gudelj, Klaassen, Bazoer; Schöne, El Ghazi en Fischer.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.