Voorbeschouwing: ‘Wellicht met 1-0 tevreden zijn’

1460139229

Ajax speelt zondag haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2015/16. FC Twente komt op bezoek in de Amsterdam ArenA. Het is één van de twee laatste testen voor het kampioenschap, want de Amsterdammers besluiten volgende week zondag het seizoen op de Vijverberg tegen De Graafschap. Op dit moment is Ajax echter alleen bezig met FC Twente. “We denken niet aan andere wedstrijden. Het enige dat we zelf in de hand hebben is winnen tegen FC Twente en het liefst met een zo groot mogelijk verschil”, aldus Frank de Boer.

Het ging tijdens de persconferentie veel over het doelsaldo. Ajax staat er zes doelpunten beter voor dan PSV, maar de Eindhovenaren spelen thuis tegen SC Cambuur. De hoop voor PSV is een harde uithaal tegen de Friezen om in te lopen Ajax. De Boer vindt de stand bij PSV – Cambuur echter niet interessant zondag. “Als wij met 5-0 kunnen winnen, zullen we dat niet nalaten. Maar wellicht moeten we met 1-0 tevreden zijn. Je moet kijken naar de situatie op het veld. Ben je veel beter en heb je het gevoel dat je 2-0, 3-0 of misschien wel 4-0 kunt maken, of heb je met hangen en wurgen een 1-0-voorsprong bereikt? In dat laatste geval ga je natuurlijk niet va banque spelen in de jacht op meer goals.”

Qua selectie kan De Boer weer beschikken over Jairo Riedewald. Hij is na weken revalideren van een enkelblessure weer helemaal fit. Of hij de aangewezen man is om de geschorste Mitchell Dijks te vervangen, laat De Boer in het midden. “Nick Viergever, Jairo Riedwald en Kenny Tete“, antwoord hij op de vraag wie er in aanmerking komen voor de linksback-positie. Riedewald is als linkspoot de meest logische optie, maar hij speelde sinds zijn blessure nog geen minuut. “We wilden hem eigenlijk bij Jong Ajax mee laten doen, maar dat mocht niet van de KNVB. Nogmaals, hij staat er goed voor. Ik kan ook voor hem kiezen.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Riedewald; Serero, Klaassen, Gudelj; Schöne, Milik en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.