Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 22 december 2009 16:04 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax zal het woensdagavond opnemen tegen WHC voor de KNVB Beker en daarmee de laatste wedstrijd van het lopende kalenderjaar spelen. Althans, dat is de bedoeling. Door het winterse weer is het nog niet helemaal zeker dat de wedstrijd door zal gaan, maar Martin Jol spreekt de hoop uit dat het bekerduel gewoon doorgaat. “Ik denk dat het wel goed komt”, aldus de oefenmeester. Danny Makkelie is de leidsman. De assistent-scheidsrechters zijn Bas van Dongen en Hessel Steegstra. De vierde official is Stephan Tulleners.

Jol ging nog even verder waarom hij verwacht dat de wedstrijd niet zal worden afgelast. “Ze zijn drukdoende met sneeuwruimen”, weet de Zuid-Hollander. “Daarbij helpt het denk ik ook dat Zwolle een kunstgrasveld met verwarming heeft. Een dergelijke ondergrond is doorgaans goed sneeuwvrij te maken. Daarnaast heb ik begrepen dat ze een soort zeil van Heracles Almelo hebben geleend ter bescherming van het veld. Kortom; ik heb goede moed.”

De winnaar van WHC – Ajax zal zich plaatsen voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Ajax heeft zich dan ook goed voorbereid op de tegenstander. “Zowel live als via videobeelden”, sprak Jol over de manier waarop WHC geanalyseerd is. De hoofdtrainer van Ajax vind het ook niet erg om tegen WHC, een amateurclub, het jaar 2009 af te sluiten. “We hadden deze dagen ook Feyenoord of AZ kunnen treffen. Wat dat betreft is dit voor ons een goede loting. Voor WHC geldt denk ik hetzelfde, want we spelen morgen in een uitverkocht huis”, aldus de oefenmeester.

Tegen de ploeg uit Wezep kan Jol nog geen beroep doen op Gabri en Timothée Atouba. Laatstgenoemde wordt zelfs pas in februari terugverwacht. “Het is niet de binnenmeniscus maar de buitenmeniscus. Dat duurt altijd langer”, vertelt Jol over de blessure van de Kameroener. “De Afrika Cup gaat hij sowieso niet meer redden. Ik verwacht hem in februari pas weer terug.” Jol heeft verder de beschikking over een fitte selectie. Echter zal Oleguer niet aanwezig zijn, omdat hij met het Catalaans elftal tegen Argentinië zal aantreden. Ook wordt er geen beroep gedaan op de verhuurde spelers Darío Cvitanich en Bruno Silva, waardoor Daley Blind wederom bij de selectie zit.

Jol gaf aan geen spelers rust te geven. “We gaan geen spelers sparen”, vertelt de oefenmeester. “Het zijn professionals. De laatste wedstrijd was tegen Anderlecht, die kunnen we mooi van ons afzetten. We moeten gewoon een goed resultaat halen.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; De Zeeuw, Aissati, Enoh; Suárez, Pantelic en Emanuelson.  

Reageren op dit bericht