Voorbeschouwing: ‘Wij zijn onze grootste tegenstander’

1460139229

Ajax kan zaterdagavond de druk op PSV verhogen tegen SC Cambuur. De Amsterdammers spelen voor het eerst in lange tijd weer eens voor de Eindhovenaren. Een uur eerder om precies te zijn. “We moeten zorgen dat we continu de concurrent onder druk blijven zetten”, aldus Frank de Boer tijdens het wekelijkse praatje met de pers. “Dat kunnen wij doen door morgen drie punten mee te nemen uit Leeuwarden.”

Het duel tegen de Friese club is de eerste in een reeks van vijf tot het slot van de competitie. FC Utrecht, sc Heerenveen, FC Twente en De Graafschap moeten daarna worden verslagen. De Boer is echter van mening dat Ajax alleen van zichzelf kan verliezen. “Wij zijn onze grootste tegenstander. Als wij geconcentreerd zijn, kunnen we iedereen aan. Dat hebben we bewezen. We hebben meer kwaliteit dan ploegen als Heerenveen, FC Twente en Utrecht. Als we niet gefocust zijn, wordt het een heel lastig karwei.”

Ajax is in vorm. Het is al dertien competitiewedstrijden op rij ongeslagen en De Boer heeft een vaste basisformatie gevormd. Daardoor moeten vaak dezelfde spelers worden teleurgesteld met een plek op de bank, waaronder Viktor Fischer en Anwar El Ghazi. Het tweetal schopt echter geen herrie. “Ik vind dat Fischer heel goed traint. Hij zit heel dicht tegen Amin aan, maar op dit moment heb ik gezien de resultaten geen reden om te wisselen. Hetzelfde geldt voor Anwar, die ook goed traint. Ik weet zeker dat ze er zullen staan als ze nodig zijn.”

Met Cambuur treft Ajax een ploeg in nood. De tegenstander van zaterdagavond vecht tegen degradatie, waardoor Ajax gewaarschuwd is. “We weten niet hoe ze gaan spelen. Vorige week speelden ze 4-3-3, daarvoor 5-3-2, maar het merendeel hebben ze 4-4-2 gespeeld. Het is even afwachten met wat voor intentie ze ons gaan bestrijden: verdedigend of met druk vooruit? We spelen op kunstgras en op een klein veld. Dat zijn ingrediënten in het voordeel van Cambuur. We zullen hetzelfde qua inzet moeten brengen als zij. Pas dan gaat het verschil in kwaliteit de doorslag geven.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; Schöne, Milik en Younes  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.