Voorbeschouwing: ‘Willen beker winnen’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 22 september 2015 15:51 – Bron: Ajax.nl

1438628472

Morgen begint voor Ajax ook het bekertoernooi. De Amsterdammers zijn in de tweede ronde gekoppeld aan De Graafschap. Frank de Boer zal zijn ploeg in ieder geval niet in dezelfde basisopstelling het veld insturen als de laatste wedstrijden. De oefenmeester wil andere jongens de kans geven. ”,Een paar jongens hebben kleine pijntjes. Door het volle programma zijn er weinig mogelijkheden om ze rustig te laten herstellen. Deze bekerwedstrijd biedt daar nu de gelegenheid voor. Bovendien kunnen spelers die wel heel goed trainen, maar weinig spelen zichzelf laten zien tegen De Graafschap.”

Een van die spelers die tegen De Graafschap kan rekenen op speeltijd is Diederik Boer. ”Boer blijft net als vorig seizoen gewoon staan in de beker. Dat hebben we zo met hem afgesproken bij zijn komst naar Ajax. Hij verdient het om deze wedstrijden te spelen. Diederik is een fantastische prof die het hele seizoen klaarstaat voor Jasper Cillessen.” Cillessen zal daarnaast ook niet bij de selectie zitten.

Dat De Boer zijn basisspelers rust geeft, betekent niet dat hij het bekertoernooi niet serieus neemt. De Ajax-trainer wil zich maar wat graag herstellen van het drama van vorig seizoen, toen Ajax al voor de winterstop werd uitgeschakeld door Vitesse (0-4 verlies red.). ”De competitie en Europa League hebben prioriteit nummer 1, maar we willen ook graag verder in de beker. Laat duidelijk zijn dat we het bekertoernooi willen winnen.”

John Heitinga wacht nog altijd op officiële speelminuten in het eerste van Ajax. Voor hem lijkt de bekerwedstrijd de uitgelezen mogelijkheid om zijn eerste speelminuten op te doen, maar hoelang en of hij gaat spelen is nog niet zeker. ”Het is lastig om tijdens het seizoen wedstrijdfit te worden. Dat ritme moet je eigenlijk tijdens de voorbereiding opdoen. Daarnaast heeft John natuurlijk een verleden met zijn knie en de minuten die hij heeft gemaakt. Je ziet dat hij stappen maakt. Hij komt eraan. En dat is goed, want hij is niet alleen als opvulling van de selectie gekomen. Hij wil graag laten zien waartoe hij nog in staat is.”

Met De Graafschap werd Ajax gekoppeld aan de huidige nummer 18 van de Eredivisie. Toch zegt die statistiek De Boer niet zoveel. ”Ze hebben inderdaad nog niet gewonnen, maar dat geeft een beetje vertekend beeld. Ze hebben tot dusver vrij aardig gespeeld. Bovendien zullen de slechte competitiestart willen rechtzetten. Het bekertoernooi is daar doorgaans een goed podium voor. Ze hebben alleen de pech dat ze tegen Ajax moeten. Laten wij niet de ploeg zijn die hen het goede gevoel teruggeeft.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Boer; Van Rhijn, Van der Hoorn, Veltman, Viergever; Klaassen, Schöne, Sinkgraven; El Ghazi, Milik en Younes.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.