Voorbeschouwing: ‘Winnen tegen Feyenoord, en de beker ook’

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 27 oktober 2015 17:13 – Bron: Ajaxinside.nl

1438628472

Morgen (woensdag) hervat Ajax het bekertoernooi weer. En met niet zomaar een wedstrijd: in Rotterdam wacht morgen de confrontatie met Feyenoord. In de meeste bekerwedstrijden wil Frank de Boer nog wel eens wat spelers die niet veel spelen, speeltijd gunnen. Voor de wedstrijd van morgenavond zal dit in grote delen echter niet het geval zijn, zo bekend de trainer op de persconferentie. ”Ik wil tegen Feyenoord winnen, en de beker ook.”

”Ik vind deze wedstrijd te belangrijk om veel jongens die niet zoveel ritme hebben de kans te geven. Ik heb het gevoel dat het basisteam steeds dichter bij elkaar komt. Dat wil ik zo veel mogelijk behouden”, legt De Boer uit. De twee aartsrivalen treffen elkaar twee keer binnen korte tijd. Morgenavond dus en volgende week zondag in competitieverband. De Boer kijkt uit naar de twee topwedstrijden. ”Deze wedstrijden blijven speciaal, ook vanwege de spanning die ze met zich meebrengen. Vooral bij de supporters. De sfeer is zowel in de ArenA als de Kuip altijd heel mooi. Dat wil je als voetballer in Nederland meemaken.”

Beide ploegen zijn goed in vorm en zijn gedeeld koploper in de Eredivisie. ”Feyenoord zit in een goede schwung en heeft het thuisvoordeel. Het veldspel ziet er goed uit bij ze. Maar ze hebben ook de kwaliteiten om de tegenstander met lange ballen pijn te doen”, vertelt hij. En dan hoopvol: ”Maar ik denk dat wij hun ook heel erg pijn kunnen doen. Als wij zo goed staan als tegen Vitesse heb ik er veel vertrouwen in.”

De Boer ziet het drukke programma niet als excuus. ”We hebben heel weinig rust gehad, maar dat heeft Feyenoord ook. In dat opzicht staan we gelijk. Ik denk dat we er goed voor staan.” De Rotterdammers hebben spelers met veel meer ervaring in de selectie. De Boer ziet dat als een voordeel voor Feyenoord. ”Als je meer ervaring hebt, kom je in situaties terecht die je al eens bent tegengekomen. Het is makkelijker schakelen voor dat soort spelers. Die raken niet snel van de leg.”

Dirk Kuyt is op dit moment de grote man in Rotterdam – Zuid. De Boer vindt de routinier erg belangrijk voor de ploeg van Gionvanni van Bronckhorst. ”Hij heeft zich in vorm geknokt. In het begin deed hij al zijn ding. Toen was hij al heel erg met het team bezig en veel aan het sleuren. Dat is typisch Kuyt. Als het niet goed gaat, kun je hem nooit verwijten dat hij niet hard werkt.”

De Boer gaat niet een specifieke man op Kuyt zetten. ”We moeten als team Feyenoord uitschakelen, daar is Kuyt onderdeel van. Hij staat op papier rechtsbuiten, maar bivakkeert daar zelden. We zullen hem als team moeten opvangen.” De Ajax-trainer vindt de competitieklassieker niet belangrijker als de bekerklassieker. ”Competitie of beker, dat maakt me niet uit. Als het de finale was, was het anders geweest. Maar we zijn pas net begonnen.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Boer; Tete, Veltman, Van der Hoorn, Dijks; Gudelj, Sinkgraven, Bazoer; Schöne, Fischer en Younes.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.