Voorbeschouwing: ‘Zo’n eerste wedstrijd is belangrijk’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 05 augustus 2016 11:04 – Bron: Ajax.nl

1467968342

Ajax trapt zondag in de Eredivisie af tegen Sparta Rotterdam. Om 14:30 uur worden de eerste negentig minuten van het nieuwe seizoen gespeeld op Het Kasteel. Peter Bosz kijkt uit naar de confrontatie met de Rotterdammers. “Sparta is echt een traditionele club in Nederland, die altijd goede spelers heeft voortgebracht. Het Kasteel heeft ook altijd wel iets. Ik vind het leuk dat ze terug zijn”, aldus de hoofdtrainer van Ajax.

Bosz is zich bewust van het belang van deze eerste competitiewedstrijd. “Zo’n eerste wedstrijd is belangrijk, natuurlijk ook voor het gevoel. Dat spreekt voor zich. Maar uiteindelijk telt het seizoen 34 wedstrijden en is iedere pot belangrijk. We gaan er alles aan doen om zondag te winnen. De jongens moeten volle bak. Dat moesten ze afgelopen woensdagavond en aanstaande zondag weer. Na vier weken voorbereiding is de conditie nog niet maximaal, maar iedereen is wel in staat om twee wedstrijden te spelen.”

Ajax kende woensdag geen beste generale voor de competitiestart. Hoewel er werd gewonnen van PAOK, was het veldspel slecht. “We moeten uiteraard beter gaan spelen. Het is in ieder geval zo dat we voetballend alleen nog maar de weg omhoog kunnen inslaan.” Dat Ajax dit keer geen 4-3-3, maar 3-5-2 speelde, had daarop volgens Bosz geen invloed. “Hoe je ook speelt, met drie of vier verdedigers, het tempo moet hoger zijn. Je moet elkaar nauwkeuriger inspelen en kan niet zomaar onnodig balverlies lijden. Al die zaken hebben voor mij niets met tactiek te maken.”

Bosz kan tegen Sparta beroep doen op een vrijwel geheel fitte selectie. Dus ook Riechedly Bazoer. Enkel Amin Younes is nog een twijfelgeval. Een groot voordeel is dat Bosz vanaf dit seizoen geen 18, maar 22 spelers in zijn wedstrijdselectie mag opnemen. “Maar ik ga geen jongens op de bank zetten als ik zeker weet dat ik ze niet ga inzetten. Ik heb wel eens wedstrijden gespeeld met slechts drie wissels, omdat ik wist dat die anderen niet aan bod zouden komen. Hier bij Ajax zijn er meer goede spelers, dus ik zal er wellicht wat meer op de bank zetten. Maar nogmaals: ik neem jongens alleen mee als ze kans op speeltijd hebben.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Dolberg en Cassierra  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.