Voormalig Feyenoorder Noa Lang maakt zijn droom waar: “Ajax is mijn club”

Gisteren maakte Noa Lang zijn basisdebuut in het eerste van Ajax. Dat deed de Ajacied naar behoren. Met drie doelpunten was Lang een grote factor in de 2-5 winst op FC Twente. “Dit is mijn hele leven al mijn droom en die is nu uitgekomen”, sprak hij na afloop tegen het Algemeen Dagblad.

“Het wachten was echt lastig”, zegt de 20-jarige aanvaller. “Gelukkig heb ik veel goede mensen om me heen, die me hebben geholpen. Met Dusan Tadic en Hakim Ziyech heb ik er veel over gesproken. Ik wilde mezelf zo graag laten zien in Ajax 1.”

Lang was tussen 2005 en 2013 jeugdspeler bij Feyenoord, maar hij had echter altijd al een hart voor Ajax en hij was daar toen al zeer duidelijk over. “Iedereen daar wist dat Ajax mijn club was. Dat heb ik van mijn vader meegekregen. Hij is zijn hele leven al een fanatieke Ajax-supporter. Mijn moeder komt trouwens uit een Sparta-familie.”

In 2013 maakte de jeugdinternational de overstap naar zijn droomclub Ajax. “Daarna zat ik elke dag met mijn Ajax-koffertje in de trein van Rotterdam naar Amsterdam. Soms keken mensen op het station in Rotterdam wel een beetje raar op, maar voor mij was het niet zo vreemd. Ajax was mijn club”, aldus Lang.

Een droom is dus uitgekomen, maar hier eindigt het niet. “Ik wil meer en weet dat ik elke dag alles moet geven. Dan wordt het vanzelf beloond. Dat is tegen Twente wel weer gebleken. Dit was een droom van me en die is nu uitgekomen”, besluit hij met een lach.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Algemeen Dagblad

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.