Voormalige Ajacied Boer: “Als Ajax één ding niet is, is dat het”

Morgen (zaterdag) om 20.45 wordt de aftrap verricht voor Ajax – PEC Zwolle. Bij Zwolle staat Diederik Boer onder de lat. Een oude bekende, want de vorige drie seizoenen stond Boer bij Ajax onder contract. De Zwollenaar had het als tweede keeper enorm naar zijn zin in Amsterdam.

Alleerst wil de 36-jarige keeper een hardnekkig misverstand uit de wereld helpen. “Ze zeggen weleens dat Ajax een koude en kille club is. Als Ajax één ding niet is, is dat het. In de kantine, in de medische staf, de teammanagers, iedereen was er zó hartelijk. Ik kan echt geen slecht woord over mijn Ajax-tijd zeggen. Ja, het sportieve gedeelte dan misschien”, zegt Boer in gesprek met De Stentor.

“De club is van binnen en buiten gigantisch. Dat zie je terug in de faciliteiten en randvoorwaarden. Alles wordt er geregeld om de spelers zo goed mogelijk te laten presteren”, aldus de doelman. “Ik merkte ook bij uitwedstrijden hoe groot Ajax is. Als we met Zwolle met de bus in Heerenveen aankomen, staan er bij wijze van spreken drie man op je te wachten. Het afgelopen seizoen was het mooiste in de drie jaar dat ik bij Ajax gezeten heb. De sfeer in de groep, de manier van trainen, de kwaliteit van ons spel. We versloegen Schalke en Lyon en overklasten Feyenoord. Alle thuiswedstrijden waren op een gegeven moment een feestje.” Hopelijk wordt het morgen weer een feestje voor Ajax en niet voor Boer.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

 

Bron:
De Stentor

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.