Ajax Logo

Voormalige fan Gerbrands twee keer benaderd door Ajax

Toon Gerbrands, algemeen directeur van landskampioen PSV, heeft twee keer de mogelijkheid gehad om bij Ajax aan de slag te gaan. Dat zegt de directeur in een interview met Nieuwe Revu

“De eerste keer was in 2009. Ik had net als algemeen directeur van AZ mijn commitment gegeven om AZ uit de crisis te helpen loodsen na het faillissement van het DSB-concern van Dirk Scheringa”, zo herinnert Gerbrands zich nog. De voormalige volleybalcoach was de eerste keuze van de vandaag jarige Johan Cruijff.

“Enkele jaren later klopte Ajax weer aan. Het initiatief kwam toen van Hans Wijers, destijds voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. Maar Wijers benaderde mij niet rechtstreeks, maar stuurde een headhunter op mij af. Ik heb die man in een half uurtje uitgelegd dat zo’n onpersoonlijke benadering niet werkt bij mij. Dat past niet bij mijn stijl”, vindt de 60-jarige bestuurder.

Gerbrands was vroeger een gloryhunter en daarom was hij in de jaren ’70 fan van Ajax. “Dat was eventjes maar in mijn prille jeugd met een andere tijdgeest en is verder overigens geen geheim. Ik ben begin jaren 70 in Sneek opgegroeid en toen kon je kiezen uit twee grote Nederlandse topclubs die internationale prijzen pakten: Ajax en Feyenoord. Ik koos toen voor Ajax.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Nieuwe Revu

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.