Amsterdam ArenA

Voormalige tennistopper Siemerink nieuwe teammanager Ajax

Met ingang van 22 februari 2018 is Jan Siemerink teammanager van het eerste elftal van Ajax, meldt Ajax.nl. Hij wordt de opvolger van Tjerk Smeets die per 1 februari 2018 als technisch directeur in dienst trad bij de Nederlandse honkbalbond (KBSB).

De 47-jarige Siemerink was de afgelopen jaren directielid bij de Nederlandse  tennisbond (KNLTB) en captain van het Nederlandse Davis Cup Team. Vooral in de jaren negentig was Siemerink een van Nederlands beste tennissers. Siemerink heeft vier ATP-toernooien achter zijn naam staan en hij stond ooit 14e op de wereldranglijst.

Siemerink: ,,Dankzij mijn topsportachtergrond weet ik wat er van de spelers gevraagd wordt en wat ze nodig hebben om te kunnen presteren. De jaren na mijn tennisloopbaan heb ik, met name als captain van het Davis Cup-team, een nog beter beeld gekregen van de totale organisatie rondom een sportploeg. Na gesprekken met Edwin van der Sar en Marc Overmars werd ik steeds enthousiaster over de functie, dus ik ben blij dat ze voor mij gekozen hebben. Ik heb er enorm veel zin in en kijk er naar uit om gezamenlijk het eerste elftal zo goed mogelijk te faciliteren, zodat de ambities van Ajax bereikt kunnen worden”, aldus de tevens grote Ajax-fan.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.