De Ajax Vrouwen hebben zaterdagmiddag eenvoudig gewonnen van Anderlecht. De Belgische ploeg werd op eigen veld met 1-4 verslagen.

Na de wedstrijd tegen FC Twente, waarin de Ajax Vrouwen nauwelijks iets klaarspeelde en terecht met 1-0 verloren, konden de vrouwen Europees voetbal vergeten. FC Twente verzekerde zich afgelopen vrijdagavond van de tweede plaats en komt hierdoor volgend seizoen uit in de Champions League.

De vrouwen hadden geen tijd om te treuren. De overwinning op Anderlecht was noodzakelijk om niet in een vrije val richting plaats vijf te belanden. Ajax staat nog altijd derde op de ranglijst, met respectievelijk één en vier punten voorsprong op PSV/FC Eindhoven en ADO Den Haag.

In de basisopstelling van Ajax hadden twee wijzigingen plaatsgevonden. Sabine Becx verving de geschorste Liza van der Most. Ook Desiree van Lunteren moest vanaf de tribune toekijken nadat zij na het laatste fluitsignaal tegen FC Twente een rode kaart had gekregen wegens commentaar op de arbitrage. Zij werd vervangen door Babiche Roof.

De Ajax Vrouwen begonnen sterk aan de wedstrijd in Brussel. Binnen twintig minuten stonden de vrouwen op een riante 0-2 voorsprong. Chantal de Ridder scoorde als eerste, gevolgd door een doelpunt van Mandy Versteegt.

Anderlecht kwam er in de eerste helft geen moment aan te pas. Hierdoor kwam de ploeg van Ed Engelkes voor rust zelfs op een 0-3 voorsprong. Wederom was het Chantal de Ridder die het net wist te vinden.

Zo’n twintig minuten voor tijd kon het hoogtepunt van de wedstrijd worden genoteerd. Het betrof de 0-4, die op bijzonder fraaie wijze tot stand kwam. Doordat de vrije trappen-specialisten niet meer in het veld stonden, zag centrumverdedigster Leonne Stentler haar kans schoon toen de bal op twintig meter van het doel werd neergelegd. Ze haalde verwoestend uit, ver buiten het bereik van de keepster van Anderlecht.

In de extra tijd kregen de vrouwen nog een doelpunt tegen.

Opstelling Ajax: Du Ry, Becx, Stentler, Hoogendijk, Tang, Manduapessy, Middag (70. Delleman), Roof (35. Veltrop), L.Bakker, Versteegt (60. E. Bakker), De Ridder.

Reageren op dit bericht