De Ajax Vrouwen hebben de laatste wedstrijd van het seizoen met een nederlaag afgesloten. In het Kyocera stadion waren de vrouwen van ADO Den Haag met 2-1 te sterk voor de ploeg van Ed Engelkes.

,,Het is jammer om het seizoen af te sluiten met een nederlaag, het was onnodig om hier te verliezen maar ik kan er niet heel erg van balen. Ik heb veel goede dingen gezien. Dat maakt het makkelijker om zo’n nederlaag te accepteren,” aldus Ed Engelkes na afloop van de wedstrijd.

Twintig minuten eerder leek zijn ploeg het seizoen af te sluiten met een gelijkspel. Toch viel er nog een doelpunt. ADO Den Haag, dat tot dan toe nauwelijks gevaarlijk was geweest, kwam op voorsprong dankzij Renate Jansen.

Renate Jansen was zaterdagmiddag de boosdoener voor Ajax, want een halfuur eerder scoorde ze ook al.
De vrouwen van Ajax was vooral in de eerste helft de betere ploeg. De Ajacieden hadden veel mer balbezit maar vergaten zichzelf te belonen.

Bij Ajax kwam het meeste gevaar van rechtbuiten Mandy Versteegt. Ze lefde haar directe opponent keer op keer in de luren.
Hoewel ADO in deze fase weinig in te brengen had, werd het tweemaal gevaarlijk. Renate Jansen was dicht bij haar eerste doelpunt, maar keepster Marieke Ubachs stond goed op te letten.

Door de nederlaag blijft de klassering van de vrouwen ongewijzigd. Het betekent dat ze op plaats vier eindigen in hun eerste levensjaar. En dat is lang geen slechte prestatie, vindt trainer Engelkes. ,,Voor een nieuw team is dat keurig. Volgend jaar gaan we verder oogsten.’’

Opstelling Ajax: Ubachs, Van der Most, Koster, Van Lunteren, Tang, Middag, Manduapessy (67. Becx), Veltrop, E. Bakker (77. L. Bakker), Versteegt, De Ridder.  

Reageren op dit bericht