Vrouwen spelen weer gelijk

Geschreven door Dominique van Loo – Uitgave: 11 november 2013 14:34 – Bron: Ajax.nl

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond gelijkgespeeld tegen de vrouwen van FC Utrecht. De thuisploeg was de meerdere van Utrecht, maar verzuimde de kansen om te zetten in doelpunten.

Op de opstelling van Ajax prijkte aanvankelijk de naam van Tessel Middag, maar voordat er goed en wel een bal was getrapt, moest Ed Engelkes al een wissel doorvoeren. Tijdens de warming-up raakte Middag geblesseerd en werd vervangen door Inessa Kaagman. Aanvoerster Daphne Koster werd voor dit duel buiten de ploeg gelaten. Vier wedstrijden in tien dagen is te veel van het goede en Engelkes heeft haar er graag bij met de wedstrijden tegen FC Twente (dinsdag) en PSV (vrijdag). Het centrum van de verdediging bestond daarom afgelopen vrijdag uit Anouk Hoogendijk en Lauren Delleman.

Ajax was de hele wedstrijd de betere ploeg en kreeg in de eerste helft goede kansen. Na tien minuten spelen leken de Ajax Vrouwen op voorsprong te komen, maar de inzet van Claudia van den Heiligenberg werd van de doellijn gehaald. Kort daarna kwam Mandy Versteegt dreigend door maar miste de kruising net.

In de rust verving Liza van der Most Petra Hogewoning en verschoof Whitney Sharpe naar de linkerkant. Van der Most wist goed raad met de ruimte die aan de rechterkant lag en bemoeide zich regelmatig met de aanval, zoals in de 50e minuut toen ze na een mooie actie de bal keurig bij Chantal de Ridder bezorgde. De aanvalster zag haar schot via de onderkant van de lat terug het veld in stuiteren.

Engelkes kookte na afloop van woede: “Ik ben erg teleurgesteld in mijn eigen ploeg. Dit kan gewoon niet. Ze hebben totaal niet laten zien waarom ze op voetballen zijn gegaan. Dat is omdat je er plezier in hebt en dat je wilt winnen, iets dat er vanavond aan heeft ontbroken. Onze speelsters gedroegen zicht als toeschouwers. Natuurlijk kan je een keer je dag niet hebben, maar het kan niet zo zijn dat negen speelsters hun dag niet hebben. We weten dat we een ploeg hebben die goed kan voetballen, maar we hebben ze ook gezegd dat je het alleen daarmee niet redt. Dat zeggen we niet één keer, dat zeggen we vaak. Dit soort wedstrijden moet je al snel beslissen en ook vanavond hadden we met tien minuten al met 2-0 voor moeten staan. Maar niemand was bereid een stap harder te lopen en het met elkaar te doen. Dat je vijf keer gelijkspeelt van de acht wedstrijden kán gewoon niet!”

Opstelling Ajax: Ubachs; Sharpe, Hoogendijk, Delleman, Hogewoning (46. Van der Most); Kaagman, Van Lunteren, Zeeman (34. Manduapessy); Versteegt (60. L. Bakker), De Ridder, Van den Heiligenberg

Aanstaande dinsdag spelen de Ajax Vrouwen een inhaalwedstrijd tegen FC Twente. De wedstrijd begint om 19:00 uur en wordt gespeeld in de Grolsch Veste. De toegang is gratis.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.