Vrouwen verliezen strijd om derde plaats

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. Op de dag van het eenjarig bestaan verloor de ploeg op eigen veld met 1-2 van PSV/FC Eindhoven.

Tot aan de tachtigste minuut lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor de Ajax Vrouwen. De ploeg staat op dat moment met 1-0 voor en koersen af op de eindzege. Totdat het plots misgaat.
Verdedigster Liza van der Most wordt uitgespeeld, er volgt een voorzet en Mauri van de wetering scoort; 1-1.

Enkele minuten later deelt PSV/FC Eindhoven opnieuw een onverwachte mokerslag uit. Drie minuten voor tijd is het invalster Suzanne de Kort die vanuit een onmogelijke hoek besluit op doel te schieten. Vanaf een afstand van 30 meter zeilt de bal met een boog in de verre hoek; 1-2.

Ajax probeert het nog wel maar kan niet meer gevaarlijk worden. Trainer Ed Engelkes was na afloop teleurgesteld in de manier waarop zijn ploeg het duel uit handen gaf. Met name het tweede doelpunt had nooit mogen vallen. ,,De bal valt prachtig binnen, maar er werd haar geen strobreed in de weg gelegd. Iedereen stond erbij en keek ernaar. Ze mocht ongehinderd schieten. Dat kan niet.”

Ondanks het slordige spel van Ajax kreeg de ploeg twee grote kansen om het duel op slot te gooien. Beide waren voor Mandy Versteegt. Oog in oog met de keepster van PSV/FC Eindhoven schoot ze twee keer mis. ,,De missers reken ik mezelf echt aan,” gaf Versteegt later aan.

Diezelfde Versteegt bracht Ajax op slag van rust op een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Linda Bakker kon ze de bal eenvoudig binnen schieten.

Door dit verlies neemt de ploeg uit Eindhoven de derde plaats over van Ajax. ,,We hebben het nu niet meer in eigen hand,” aldus Versteegt over de strijd om de derde plaats.

Volgende week zaterdag spelen de vrouwen de laatste wedstrijd van het seizoen. De ploeg van Ed Engelkes gaat dan op bezoek bij de vrouwen van ADO Den Haag.

Opstelling Ajax: Du Ry, Van der Most, Koster (70. Veltrop), Hoogendijk, Stentler (46. Delleman), Middag, Manduapessy, L. Bakker (70. E. Bakker), De Ridder, Van Lunteren, Versteegt.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.