Geschreven door Dominique van Loo – Uitgave: 21 september 2012 21:27 – Bron: Ajaxinside.nl

De Ajax vrouwen hebben ook hun tweede thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst werd PEC Zwolle met 3-0 verslagen.

Ruim tweeduizend toeschouwers zagen Ajax na iets meer dan een kwartier spelen op voorsprong komen na een eigen doelpunt van PEC Zwolle. Het team van Ed Engelkes blijft druk zetten en probeert nog voor rust haar voorsprong uit te breiden.

Na rust hebben de vrouwen meer geluk. Na wederom een kwartier spelen is het weer raak: Linda Bakker scoort de 2-0. Tijd om feest te vieren krijgt het team echter niet. Wanneer PEC Zwolle de aanval op zoekt begaat Daphne Koster een fout wat haar niet alleen een gele kaart oplevert maar ook een penalty tegen.

Dankzij een goed keepende Laura du Ry weet Lisanne Vermeulen de penalty niet te verzilveren. Vijftien minuten voor het einde gooit Ajax definitief de wedstrijd op slot. Babiche Roof weet het net te vinden en scoort de 3-0.

Volgende week spelen de vrouwen op zondag. Om 14:30 uur treden de vrouwen aan tegen landskampioen ADO Den Haag (Kyocera Stadion).

Opstelling Ajax: Du Ry, v/d Most, Koster, Stentler, Tang, Hoogendijk, van Lunteren, Middag, L. Bakker, Versteegt en Roof  

Reageren op dit bericht