Vrouwen winnen van koploper

Geschreven door Dominique van Loo – Uitgave: 13 november 2013 10:47 – Bron: Ajax.nl

De Ajax Vrouwen hebben dinsdagavond de uit- en inhaalwedstrijd tegen de vrouwen van FC Twente met mooie cijfers gewonnen: 0-4. Desiree van Lunteren, Eshly Bakker, Mandy Versteegt en Claudia van den Heiligenberg scoorden. Voorafgaand aan het eerste doelpunt ontving Twente-speelster Larissa Wigger al in de tiende minuut een rode kaart.

De thuisploeg speelde daardoor ruim tachting minuten met een vrouw minder dan de vrouwen uit Amsterdam. Om het karwei nog lastiger te maken, tekende Van Lunteren vanaf de penaltystip (Wigger kreeg voor haar overtreding een rode kaart én een strafschop tegen) direct voor de 0-1. De koploper van de BeNe League stond daardoor al snel voor een lastige taak.

De ploeg van trainer Ed Engelkes speelde geduldig, zocht én vond de vrije speelster en loerde op de tweede treffer. Die kwam er vlak voor rust dankzij een doelpunt van Eshly Bakker. “De wedstrijd was eigenlijk al bij rust beslist”, oordeelde Engelkes na afloop. “Ik ben opgelucht en tevreden. We hebben het vanavond ook zelf afgedwongen en een prima prestatie geleverd. We hebben een goede ploeg, moeten ook in onszelf geloven. Vanavond viel alles goed.”

De vrouwen namen met de zege revanche voor het doelpuntloze gelijkspel van afgelopen vrijdag. Op de Toekomst bleef de matige ontmoeting met FC Utrecht onbeslist. “De ploeg heeft vanavond uit een ander vaatje getapt”, vervolgde Engelkes met een verwijzing naar de thuiswedstrijd van vrijdag. “Dat stemt misschien nog wel tot de grootste tevredenheid. Al hadden we vanavond eigenlijk meer doelpunten kunnen, en misschien ook wel moeten, maken.”

In de tweede helft stelden Mandy Versteegt en Claudia van den Heiligenberg de zege definitief veilig voor Ajax. In de 54ste minuut schoot Versteegt raak na een voorzet vanaf links: 0-3. Een minuut later was het de beurt aan Van den Heiligenberg. “Overwinningen als deze maken het voetbal leuk”, reageerde Anouk Hoogendijk na afloop in de catacomben van de Grolsch Veste. “Dit hadden we echt even nodig. Ik ben trots op onze teamprestatie.”

Aanstaande vrijdag wacht alweer een nieuw topduel voor de Ajacieden. Op sportcomplex de Toekomst is PSV/Eindhoven de tegenstander. Hoogendijk: “hopelijk kunnen we deze goede lijn doortrekken naar onze thuiswedstrijd van vrijdag.”

Opstelling Ajax: Ubachs; Van der Most, Koster, Sharpe (86. Kaagman), Hogewoning: Hoogendijk, Van Lunteren, Zeeman; Versteegt (66. De Ridder), E. Bakker, Van den Heiligenberg (76. Roof).  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.