Vurnon Anita waant zich in een droom. De linksback begon afgelopen seizoen op de bank bij Ajax, maar speelde het laatste half jaar constant als linksback. En daarmee is hij opgeroepen voor het Nederlands Elftal waar hij met volle teugen geniet. “Ik geniet elke minuut, vind het al een eer dat ik mee mag naar Oostenrijk. Als ik afval, is dat ook geen teleurstelling.”

“Maar ik wil mezelf achteraf geen verwijten kunnen maken en zal daarom de komende dagen het beste uit mezelf proberen te halen”, gaat hij verder. Volgens de media maakt Anita een goede indruk, maar zelf weet hij nog niks van de bondscoach. “Ik heb in Hoenderloo twee dagen meegetraind en dat ging goed. Ik heb echter niet met de bondscoach gesproken en al helemaal geen indicatie gehad dat ik op de goede weg ben.”

Het lijkt erop dat de bondscoach een keuze moet gaan maken tussen Edson Braafheid en de Ajacied. Anita zegt echter dat er onderling geen rare situatie is ontstaan. “Van een strijd tussen Edson Braafheid en mij – zoals ik laatst ergens las – is beslist geen sprake”, aldus de talentvolle back.  

Reageren op dit bericht