VVV veel te sterk voor arm Jong Ajax

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 31 oktober 2016 22:07 – Bron: Ajaxinside.nl

1448353584

De thuiswedstrijd tegen VVV Venlo is er voor Jong Ajax eentje om snel te vergeten. Op een koud Sportpark de Toekomst waren de Limburgers met 0-4 veel te sterk voor de Amsterdamse beloften. Voor het eerst sinds 8 augustus, 1-1 tegen FC Emmen, leidt de ploeg van Marcel Keizer puntverlies op eigen bodem. Zonder de zieke Abdelhak Nouri, maar met Donny van de Beek en Vaclav Cerny, moest het hoofd gebogen worden voor een oppermachtige tegenstander. Johnatan Opoku was met twee goals de gevierde man.

Meteen vanaf de aftrap waren de intenties van VVV duidelijk. De ploeg van Maurice Steijn bracht het speciaal opgezette strijdplan goed ten uitvoering en na tien minuten had dit de openingstreffer tot gevolg. Leemans kreeg alle ruimte, kon opstomen en uithalen. Zijn schot vanaf 20 beter belandde achter de verbouwereerde Leeuwenburgh. Vijf minuten later lag de tweede erin. Opoku zette na een verre ingooi zijn lichaam er goed in, verschalkte Westermann en kon afronden. De thuisploeg kon hier bijster weinig tegenover stellen en moest kort voor rust zelfs de derde slikken. Een afstandsschot van Sleegers leek houdbaar voor de doelman, maar in plaats van de bal klem te pakken liet hij de bal onfortuinlijk binnenvallen.

Ook in de tweede helft waren het bezoekers die de scepter zwaaiden. Waar Jong Ajax in vorige thuiswedstrijden met frivool spel haar tegenstander de wil op kon leggen, was dat vandaag echt anders. De Venlonaren hielden de ruimtes klein en zorgen hiermee dat Ajax niet het spel kon spelen wat ze graag wilden. Verder dan wat afstandsschoten en kleine speldenprikjes kwamen de beloften niet. Vijf minuten voor het eindsignaal gooide VVV nog wat extra zout in de wonden. Opoku zette wederom Westermann te kijk en ronde binnenkant paal af. Door de nederlaag is Jong Ajax te vinden op de negende plaats in de Jupiler League, op vijf punten afstand van koploper Jong PSV.

Opstelling Jong Ajax: Leeuwenburgh; Lartey Sanniez, De Ligt, Westermann, Dankerlui (46. Savastano); De Jong, Van de Beek, Clement (21. Mazraoui); Cerny, Cassierra, Dekker (79. Bay)
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.