Andre Onana keeper

Waardeloos Ajax verspeelt wéér punten tegen Eagles: 2-1 afgang

De laatste twee uitwedstrijden tegen Willem II en Benfica gingen respectievelijk stroef gewonnen en gelijk. Hopelijk is Ajax direct bij de les in Deventer waar Go Ahead Eagles de tegenstander is. De ploeg hield eerder dit seizoen Ajax op een 0-0 gelijkspel in de Johan Cruijff Arena.

Ajax trad aan zonder de basisspelers Pasveer, Mazroui en Timber. De vervangers waren Onana, Rensch en Schuurs. Om 16.45 uur klonk het beginsignaal van scheidsrechter Kamphuis. Ajax voetbalde het eerste kwartier twee kansen bij elkaar: Klaassen kopte op de lat en Haller mikte net naast. Dit kwam de Amsterdammers duur te staan want in de 18e minuut zorgde Cordoba met een afstandsschot, via Blind, voor de 1-0. Het eerste half uur was wederom zeer pover van Ajax. Zorgwekkend.

Ajax speelde stroef en liet zich teveel irriteren door de tegenstander en hun fans. Er werden weer amper kansen gecreëerd. Sterker nog; Eagles kreeg nog een geweldige kans op een tweede goal, maar Onana redde katachtig. De 2-0 achterstand kwam er toch, want in de blessuretijd scoorde de vogeltjesvrije Rommens. De verdedigende organisatie was volledig verdwenen. De ruststand was 2-0. Ajax moest aan de bak in de tweede helft, want twee keer punten verspelen tegen deze ploeg zou een absolute afgang betekenen voor de landskampioen.

Rensch kwam na rust niet meer terug en werd vervangen door Mazroui. Ten Hag had er nog wel drie of vier kunnen vervangen. De eerste tien minuten van Ajax-kant waren waardeloos; geen echte kansen en veel balverlies. Ten Hag greep weer in door Gravenberch en Danilo binnen de lijnen te brengen. Het onzichtbare duo Alvarez en Klaassen waren het slachtoffer.

Ajax kreeg wat meer aanvallende kracht en Berghuis was er als een duveltje uit een doosje bij om een onoplettendheid af te straffen: 2-1. Met nog dik 25 minuten op de klok. Zou het dan toch nog lukken? Eagles begon daarna direct met tijdrekken en het spel te vertragen. Logisch, want bij de Deventenaren leek de pijp leeg. Ajax kwam bijna op gelijke hoogte, maar Danilo miste de kans. Het keurkorps van Ten Hag bleef aandringen, maar tot een gelijkmaker kwam het niet. Te weinig, te laat.

Omdat PSV wel blijft winnen is de voorsprong van Ajax geslonken van vijf punten naar twee punten. De competitie is zo weer spannend geworden. Vijf punten is ook het aantal punten wat Ajax heeft verloren tegen de Go Ahead Eagles. En dat heeft alles te maken met inzet en concentratie. Een schandalige wanprestatie die voor enkele spelers niet zonder gevolgen zou moeten zijn.

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.