Waarschijnlijk geen nieuwe spits: “De lat ligt op die positie heel hoog”

Ajax-trainer Erik ten Hag verwacht dat Ajax geen nieuwe spits gaat aantrekken. Het is, zeker in de winterse transferperiode, te moeilijk om een direct versterking te halen.

“We hebben in de zomer al geprobeerd een spits te halen. De eisen liggen heel hoog. Daar hoort een prijskaartje bij”, vertelt Ten Hag tegen het Algemeen Dagblad. “In de winter is het nog vele malen moeilijker, want welke club laat een goede spits nog vertrekken? De lat ligt op die positie heel hoog, terwijl we het prijskaartje graag laag houden. Ik denk niet dat het realistisch is. We zijn oké met deze selectie. Alle posities zijn dubbel ingevuld, behalve als er spelers vertrekken. Dan gaan we op zoek naar goede alternatieven.”

Afgelopen zomer lukte het de Amsterdammers ook al niet om een nieuwe spits vast te leggen. Ten Hag zal het daarom moeten doen met het huidige materiaal. “Ajax wil ook spelers ontwikkelen en kijkt daarbij naar Lassina Traoré en Brian Brobbey”, aldus Ten Hag. “En we hebben Klaas-Jan Huntelaar. Bovendien kunnen ook Dusan Tadic en Zakaria Labyad in de spits spelen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.