Wanneer worden de talenten beloond?

Geschreven door Joep Maigret – Uitgave: 18 september 2016 16:30 – Bron: FOX Sports

1474276174

Abdelhak Nouri (19) slaapt de laatste tijd slecht, dat heeft er alles mee te maken dat het talent zich sinds zijn zevende al klaarstoomt voor Ajax 1. Aan het begin van het seizoen – nog zonder Bertrand Traoré (21) – speelde Mateo Cassierra goede wedstrijden in Ajax 1 en niet te vergeten Riechedly Bazoer die in de belangstelling stond van F.C. Barcelona speelt al een tijd mee in het eerste elftal. Toch zijn deze mannen wekelijks in Jong-Ajax te bewonderen, wanneer worden zij beloond?

Precies een week geleden speelde Ajax tegen Vitesse (1-0) en ontbrak Donny van de Beek in de wedstrijdselectie, omdat aankoop Hakim Ziyech (23) aan de selectie werd toegevoegd. Na de 7-1 zege van Jong Ajax op Achilles’29 gaf Nouri aan dat hij snel zijn debuut in het eerste elftal hoopt te maken. Alleen de Colombiaan ging daadwerkelijk mee met Ajax 1. Dat betekende dus opnieuw geen debuut voor Nouri en geen minuten voor Van de Beek. Overigens droegen Bazoer en Cassierra niet bij aan de overwinning in het veld.

Peter Bosz stond en staat nu voor moeilijke keuzes en dat weet hij zelf ook. “Dat doe je niet graag als trainer, zeker niet als spelers het verdienen. Kijk alleen maar naar Cassierra die bij Jong Ajax vier keer scoorde. Zulke keuzes maak je in het belang van Ajax. Je probeert te voorspellen hoe een wedstrijd kan gaan lopen en welke wissels je eventueel moet gaan plaatsen.”

Vooral voor geweldenaar Nouri is het nog even wachten op zijn debuut. Na de wedstrijd tegen Achilles ’29 ontkende Nouri niet dat hij er niet van wakker ligt, maar hij weet ook dat de kansen vanzelf gaan komen. Hij zit al elf jaar bij Ajax en heeft vertrouwen in zichzelf en blijft de grote kans afwachten.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.