Peter Bosz persco NL

“Ze waren bang dat Bosz te machtig zou worden”

Peter Bosz volgde vorig seizoen Frank de Boer op. De fans op de tribune van de Johan Cruijff Arena zagen eindelijk weer eens echt Ajax-voetbal en het team van Bosz bereikte zelfs een Europese finale. De coach vertrok echter al na één seizoen bij Ajax.

Freek Jansen, Ajax-watcher van Voetbal International ging bij de De Tafel van Kees nog eens in op zijn vertrek: “Met Spijkerman was het na een paar maanden al klaar. Hij was niet blij over zijn rol en het Technisch Hart had al besloten dat het anders moest. Verder was Bosz heel erg van de methode-Verheijen en dat botste ook binnen de club. Ook tussen hem en Bergkamp liep het niet lekker, maar dat is nooit geëscaleerd. Dat kan ook niet, als je samenwerkt bij een team”, aldus de journalist

Hendrie Krüzen kwam met Bosz mee naar Ajax. De huidige coach van Borussia Dortmund wilde er nog een assistent bij. “De namen van John Lammers en Rob Maas werden genoemd. Het was logisch dat Bosz uitkwam in het clubje dat hij vertrouwde. Op dat moment heeft het Technisch Hart gezegd: de hoofdtrainer krijgt één assistent, niet meer. Ze waren bang dat Bosz te machtig zou worden”, aldus Jansen.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Tafel van Kees

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.