Wat deden de Ajacieden in hun interlands?

Afgelopen week vlogen vele Ajacieden weer uit door heel de wereld om in actie te komen voor hun nationale ploeg. Sommige landen speelden enkel vriendschappelijke wedstrijden, maar er werd ook afgetrapt in de poules voor EK Kwalificatie voor het toernooi in 2022. In dit artikel gaan we na wat de Ajacieden deden tijdens hun interlands.

Te beginnen met Nederland dat twee duels speelde voor EK Kwalificatie. Oranje was allereerst met 4-0 te sterk voor Wit-Rusland en trapte de kwalificatiepoule zo goed af. Enkele dagen later verloor het echter met 2-3 van Duitsland. In beide duels kwamen Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong de volledige 90 minuten in actie, terwijl Donny van de Beek geen enkele minuut speelde. De Ligt was tegen Duitsland trefzeker, maar dat bleek niet voldoende voor een punt.

Dusan Tadic kwam in actie voor Servië. Zijn ploeggenoten speelden eerst een oefenwedstrijd tegen Duitsland, maar daarin kwam Tadic nog niet in actie. De Ajacied kon zich volledig focussen op het eerste EK Kwalificatieduel tegen Portugal en daarin was hij direct belangrijk. De spelmaker benutte al vroeg in de wedstrijd een strafschop en Servië speelde uiteindelijk met 1-1 gelijk. Tadic speelde de hele wedstrijd mee.

We blijven nog even in Europa want ook Denemarken kwam twee keer in actie. Eerst vriendschappelijk tegen Kosovo (2-2). In dat duel viel Kasper Dolberg het laatste half uur in en bleef Lasse Schöne op de bank zitten. Daarna volgde het kwalificatieduel tegen Zwitserland en dit duel eindigde in maar liefst 3-3 waarbij Denemarken een 3-0 achterstand in de laatste tien minuten recht trok. Schöne begon in de basis en speelde 70 minuten mee. Ditmaal kreeg Dolberg geen speelminuten.

Dan gaan we over tot de landen die enkel vriendschappelijk speelden. Maar dat werd voor David Neres niet zomaar een wedstrijd. De buitenspeler zat voor het eerste bij de Braziliaanse selectie. Tegen Panama (1-1) bleef hij nog op de bank, maar in het daaropvolgende duel met Tsjechië maakte Neres zijn debuut voor Brazilië. Hij kwam na een uur spelen binnen de lijnen bij een 1-1 stand en was direct belangrijk. Hij gaf de assist bij de 1-2 en de voorassist bij de 1-3 waardoor Brazilië alsnog wist te winnen.

Nicolás Tagliafico speelde met Argentinië twee oefenduels. De eerste ging met 1-3 verloren tegen Venezuela waar de Ajacied de hele wedstrijd speelde. Daarna werd er met 0-1 gewonnen van Marokko. De linksback bleef op de bank, maar bij Marokko speelde Noussair Mazraoui de hele wedstrijd mee. Marokko speelde daarvoor nog tegen Malawi (1-1) voor kwalificatie Afrika Cup waar Mazraoui niet in actie kwam. Marokko had zich al geplaatst. Hakim Ziyech kwam beide duels niet in actie wegens een kuitblesssure.

Tot slot goed nieuws voor Clarence Seedorf en Patrick Kluivert. Zij plaatsten zich als bondscoaches van Kameroen voor de Afrika Cup dankzij een 3-0 zege op de Comoren. André Onana keepte de hele wedstrijd en kon dus weer een clean sheet bijschrijven. Dat was het enige duel dat Kameroen deze interlandperiode speelde.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.