Wat een weelde in de Champions League

Door een perfecte reeks van vier overwinningen in vier duels wist Ajax na het tweeluik met Borussia Dortmund al dat het als groepswinnaar naar de volgende ronde van de Champions League gaat. Wat een weelde voor de ploeg van Erik ten Hag, die de twee laatste groepsduels in het miljardenbal kon gaan gebruiken als veredelde oefenduels om verder te werken aan een succesvol seizoen.

De duels met Besiktas en Sporting Lissabon zijn eigenlijk alleen nog interessant om op in te zetten, via bijvoorbeeld een LiveScore Bet op bemybet.com en natuurlijk voor de coëfficiënten. Voor de stand in de groep maakt het allemaal weinig meer uit voor Ajax.

Hoe kregen de Amsterdammers het voor elkaar om al na vier duels geplaatst te zijn voor de volgende ronde? En dat terwijl het de afgelopen seizoen juist zo moeizaam ging en zelfs twee keer mis ging in de laatste duels tegen Valencia en Atalanta. Een korte terugblik op de vier duels tot nu toe en een korte vooruitblik op de kansen die Ajax in de Champions League heeft dit seizoen.

Sporting Lissabon – Ajax

Hoe zou de Amsterdamse club er voor staan dit seizoen, dat was de vraag voorafgaand aan het duel in Lissabon. Een cruciaal duel voor de tweede plek in de poule, zo werd vooraf gezegd. De Portugezen en Ajax zouden namelijk achter Borussia Dortmund uit moeten maken wie er als tweede door zou mogen naar de volgende ronde.

Ajax liet weinig twijfel open voor wie op die tweede plek het meeste verdiende. Met een flitsende Antony en een koele Haller liep Ajax uiteindelijk uit naar een 5-1 zege in Portugal. Het elftal stond op de kaart en met vier goals zette Haller een streep door de twijfels rondom zijn persoon.

Ajax – Besiktas

Een gelukje voor Ajax in aanloop naar het duel met de Turkse club Besiktas. De tegenstander miste bijna een compleet elftal tegen de Amsterdammers en dat was op het veld te merken ook. Ajax speelde niet eens geweldig, maar won zonder al teveel moeite met 2-0 van de Turkse opponent. Een ongekende luxe voor Ajax, dat na twee duels met zes punten richting het tweeluik met Dortmund kon gaan.

Ajax – Dortmund

De eerste échte test voor Ajax dit seizoen, zo werd de wedstrijd met Dortmund bestempeld. En de Amsterdammers slaagden glansrijk. De gevreesde spits Haaland werd onschadelijk gemaakt door Timber en Martinez, en als hij toch even aan de aandacht ontsnapte stond daar good-old Remko Pasveer nog om redding te brengen.

Dat Ajax uiteindelijk met maar liefst 4-0 won was terecht, en een bevestiging van de kracht die in het elftal van Erik ten Hag naar boven kan komen. Negen punten na drie duels, en op het randje van plaatsing voor de achtste finale.

Dortmund – Ajax

In Duitsland werd het een heel ander verhaal voor Ajax, dat ook in een iets mindere fase van het seizoen leek te zitten. Een onterechte rode kaart voor Dortmund zorgde echter voor een complete ommekeer van de wedstrijd. Toch kwam Dortmund nog op een 1-0 voorsprong via een goedkope penalty. Die werd gegeven, kort na de onterechte rode kaart voor Hummels.

In de tweede helft kwam Ajax langzaam los, en na de bevrijdende gelijkmaker drukte de Amsterdammers door en maakten zelfs nog de 1-2. Met twaalf punten uit vier duels was Ajax al zeker van de achtste finale, wat een weelde.

Bron:
Advertorial

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.