Waterreus: “Alle respect voor wijlen Johan Cruijff, maar….”

Ronald Waterreus, de voormalige keeper van PSV, is nooit te verlegen om een mening over Ajax te geven. De 47-jarige ‘voetbalanalist’ vindt dat Ajax verkeerd is omgegaan met het incident rond Hakim Ziyech en de Limburger vindt ook dat Johan Cruijff ongelijk heeft gehad in zijn streven om meer voetballers aan de top te krijgen bij de Amsterdamse club

Volgens Waterreus sprak Ajax (directeur Van der Sar) zich niet hard genoeg uit tegen de fans die Ziyech uitfloten. “Nog nooit verkeerde Ajax in zo’n identiteitscrisis als nu. Ik dacht altijd dat Ajax de club was van de godenzonen. De plek waar artiesten op een voetstuk werden gezet”, schrijft de schmierende Waterreus in zijn column voor De Limburger. “Hoe kun je het als leiding zo ver laten komen dat je allerbeste speler door je eigen achterban wordt weggejaagd? En dat je het domweg vertikt om achter zo’n jongen te gaan staan?”, aldus de voormalig international die voorbij gaat aan het feit dat Ziyech sowieso een transfer wil maken.

“Honderd procent dat échte leiders als Toon Gerbrands of Robert Eenhoorn dit wél hadden gedaan, wanneer Ziyech bij PSV of AZ had gespeeld. Zo van: Jullie blijven verdomme met je poten van spelers af”, zo ratelt Waterreus door. “Alle respect voor wijlen Johan Cruijff. Maar in één ding heeft hij zich echt vergist. En dat is dat de voetballers aan de macht moesten komen in Amsterdam.” Waterreus gaat hier voorbij aan het feit dat Cruijff juist een sterke man boven de partijen wilde hebben. Gerbrands was zelfs zijn eerste kandidaat.

“U ziet wat ervan is gekomen. Ajax is de slechtst geleide club van Nederland”, zo trapt Waterreus een ware open deur in. Marcel Keizer werd aan zijn lot overgelaten en de huidige trainer Erik ten Hag wordt niet goed begeleid. “Je ziet dat die man worstelt met zijn televisieoptredens. Waarom bied je hem als directie dan geen interne opleiding zodat hij zich een beetje senang voelt voor de camera? (…) De Ajax-leiding laat alles maar gebeuren, doet maar een dotje.”, zo besluit de fan van Bon Jovi.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.